1

Word jij onze 37,208e volger?

instagram

linkedin

Column: Racisme en discriminatie mogen nooit normaal worden

3 reacties Columns


Een raadslid van de PVV doet een argument van een ander raadslid af met de opmerking: 'Ga toch terug naar Marokko.' Een ander raadslid, van de VVD, zette eerder deze week een afbeelding op Facebook met de tekst: 'Zo klaar met dat gelul over die demonstraties. Nu eerst koffie met een negerzoen.

Eenieder die zegt dat er in Nederland geen reden is om te demonstreren omdat er hier amper sprake is van racisme en discriminatie, wijs ik op bovenstaande uitspraken gedaan door raadsleden in de afgelopen weken. Om je kapot te schamen. Racisme en discriminatie is overal. Niet overal in dezelfde gedaante, maar in iedere samenleving. Ik sta dan ook volledig achter de boodschap die met de demonstraties wordt geuit en probeer dit soort uitingen in de raad niet onweersproken te laten.

Het gemak waarmee dergelijke uitspraken 'normaal' lijken te worden is zorgwekkend. De eerste keer schrik je, de tweede keer voel je ongemak en de derde keer denk je: "pff, daar heb je de PVV weer" - en dat is zorgwekkend omdat wij allen de dure plicht hebben om dit soort uitspraken niet normaal te vinden. Om ons er tegen uit te spreken. Want, als wij zwijgen en dit normaal gaan vinden, dan laat je toe dat mensen worden weggezet door afkomst als iemand wiens argumenten er niet toe doen. Dan zeg je tegen mensen dat afkomst uitmaakt voor de kansen die je hebt in de samenleving en dat dat oké is. En dat is absoluut niet oké.

Eenieder in deze samenleving heeft het recht op gelijke kansen en om beoordeeld te worden op daden in plaats van op afkomst, geloof of geaardheid. D66 zal zich hier altijd voor inzetten en zich uitspreken tegen racisme en discriminatie.

Ik roep eenieder op om de boodschap van de demonstranten te steunen. Meld je aan bij een politieke partij waar jij je verbonden aan voelt, kom naar politieke bijeenkomsten en schrijf mee aan de verkiezingsprogramma's. Politieke partijen zijn nú aan het scouten voor kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen. Overweeg of dit iets voor jou is. Samen moeten we een vuist maken tegen racisme en discriminatie. Doe dat niet alleen nu met demonstraties, maar pak de handschoen op en betreed de politieke arena. Ook daar moeten we met elkaar samen werken om racisme en discriminatie te bestrijden. 

Martine van Bemmel - Columnist


Tip: Nederland is aan het eind van de coronamaatregelen! - Toe aan een vakantie door Corendon of trek je er op uit in eigen land en kun je een overnachting bij Fletcher Hotels goed gebruiken?


Reacties (3)

Bekijk hieronder de reacties die geplaatst zijn via Facebook. Ook een reactie plaatsen? Klik hier
user
Geplaatst door Black Lies Matter op zondag 14 juni 2020 om 18.23 uur
https://www.mupload.nl/img/b9xgtxgf4pqz.png
user
Geplaatst door Remko Vinju op donderdag 11 juni 2020 om 17.30 uur
Word tijd voor verkiezingen
user
Geplaatst door Leo Jong op donderdag 11 juni 2020 om 14.15 uur
Hoe noemen jullie de uitspraken van meneer Akwasi over Zwarte Piet op de Dam, gaat Almere-Nieuws ook al mee met die linkse kliek
* Reacties kunnen mogelijk geautomatiseerd gefilterd zijn. Zo worden reacties bestaande uit alleen maar tags en reacties korter dan drie woorden verborgen. Reacties die niet voldoen aan de huisregels worden verborgen.

Meer columns


Uitgelicht door de redactie

Weer

Weer in Almere

Dinsdag 21 september 2021

17.0 °C

Licht bewolkt, temperatuur voelt aan als 16,4 °C. - meer weer »

Di

9 - 20 °

Wo

13 - 18 °

Do

14 - 19 °

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je iedere zondag de nieuwsbrief ontvangen met daarin nieuws van de afgelopen week, agendatips, vacatures en winacties?

Uitschrijven kan op ieder gewenst moment met één klik.

Kijk en vergelijk

Zorgverzekering
Autoverzekering
Smartphones
Sim-only