Maandag 17 januari 2022
5.7 °c
1

Word jij onze 37,777e volger?

instagram

linkedin

Wandeltips: waar kun je genieten van de natuur?

8 reacties Entertainment


Zo in tijden van het coronavirus dien je creatief te zijn met de activiteiten die je organiseert, geheel binnen de maatregelen! Wandelen is een goed idee, en zo krijg je ook nog eens wat beweging. Maar, wat zijn nu mooie wandelgebieden?

Het veiligst is natuurlijk om naar de Oostvaardersplassen te gaan, maar ik kan mij voorstellen dat je ook eens wat meer wil zien dan alleen maar aangelegde natuur.

Ben je toch van plan om naar de Oostvaardersplassen te gaan? Wees je er dan van bewust dat het Moeraspad zijn naam te danken heeft aan het feit dat het ook écht een Moeraspad is (foto, klik). Een opgave om door de modder heen te komen, maar je schoenen kun je achteraf goed schoon krijgen door de wasmachine te gebruiken (foto, klik). Wel lekker rustgevend, het Moeraspad - er loopt vrijwel niemand! Maar, misschien heeft dat wel een reden.

Hoorneboegse Heide in Hilversum

Niet ver willen reizen, maar wel Almere even uit? Dan kun je er voor kiezen om richting 't Gooi te gaan - naar Hilversum, de Hoorneboegse Heide! Een prachtig natuurgebied waar je tevens zomaar eens Schotse hooglanders kunt spotten (foto, klik).

Wel dien je zelf eten en drinken mee te nemen, voor wanneer je van plan bent een aantal uurtjes weg te blijven.

Zandvoort

Wanneer je bereid bent om een stukje te rijden, kun je er voor kiezen om naar Zandvoort te gaan. Met het lenteweekend in het vooruitzicht zou je aan het strand kunnen genieten van het weer, houdt er wel rekening mee dat het aan de kust iets harder waait dan in het binnenland. Het grote voordeel van Zandvoort is, dat het een toeristische trekpleister is. Genoeg to-go-winkels om niet om te komen van de honger of dorst! Van pannekoeken tot patat en van bier tot een lekkere warme cappuccino. 

Waar je wel rekening mee moet houden is, dat je zomaar een klein halfuur vertraging kunt oplopen wanneer je door Aerdenhout rijdt. 

Dokter Tinus

Wanneer je écht wil genieten, kun je er voor kiezen om even af te reizen naar Brabant. Heb je de serie dokter Tinus gezien? Dan kun je wellicht, net als ikzelf komend weekend, het dorp Woudrichem (of: Wourkem) te bezoeken - een uurtje rijden vanaf Almere. Er bestaat zelfs een heuse dokter Tinus wandelroute van zo'n 6 kilometer waarbij je langs alle bekende bezienswaardigheden loopt! 

Nog nooit dokter Tinus gezien? Naast het wandelen, kun je in tijden van het coronavirus alle seizoenen van dokter Tinus zien via Videoland. Een enorme aanrader voor wanneer je van slappe humor houdt. Alle zes seizoenen heb ik in drie weken tijd bekeken. Breek jij het record?

Ook in Brabant..

Heb je nog een grotere benzinetank, dan kun je er voor kiezen om af te rijzen naar natuurgebied Kampina, op zo'n 20 minuten rijden vanaf Den Bosch (dus een klein anderhalf uur vanaf Almere). Verschillende wandelgebieden waarbij je de kans hebt om een foto te maken met paarden (foto, klik). Als je geluk hebt tenminste! Wel dien je ook hier zelf eten en drinken mee te nemen. 

Vanwege de verschillende wandelroutes, kun je zomaar eens een aantal uren wegblijven!

Ook een mooi gebied in Brabant is, Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen. In totaal zeventig minuten reizen vanaf Almere, maar een prachtig duingebied voor wanneer je toch wil genieten van het zand, maar er liever niet op inlevert als het om het lenteweer gaat.

Er zijn ook weer vele wandelroutes en aan de start van de route is een horecagelegenheid gevestigd waar je veel lekkernijen kunt afhalen. Van een xl-cappuccino voor tijdens het wandelen tot een lekker broodje capparcio voor in de auto terug naar huis.

Ken jij ook mooie gebieden?
Heb jij tips over mooie gebieden om te wandelen? Laat je reactie achter via deze post op Facebook!

Aangeboden door BeleefAlmere.nu Op de hoogte blijven van entertainmentnieuws, foto's uit het verleden en andere vormen van entertainment in en over Almere? Klik hier om BeleefAlmere te volgen op Facebook.

Vacature-alert - 18 nieuwe vacatures!

Er zijn de afgelopen week in totaal 18 vacatures geplaatst voor banen in de regio's Almere, Hilversum, Naarden, Dronten, Weesp, Lelystad en Huizen.

Bekijk overzicht


Reacties (8)

Bekijk hieronder de reacties die geplaatst zijn via Facebook. Ook een reactie plaatsen? Klik hier
user
Geplaatst door Chantal Van Werven op zaterdag 20 februari 2021 om 23.13 uur
Lepelaarplassen, Kromslootpark, OVP, vroege vogelbos, kemphaan, cirkelbos
user
Geplaatst door Daan Kool op zaterdag 20 februari 2021 om 22.04 uur
Bossen in en rondom vierhouten
user
Geplaatst door Gerard Schaapherder op zaterdag 20 februari 2021 om 17.00 uur
De wallen lekker om te kijken naar de natuur tijdens het lopen
user
Geplaatst door Safagna Chirino op zaterdag 20 februari 2021 om 16.42 uur
Angel Lutter tips voor morgen ๐Ÿ‘€
user
Geplaatst door Annemarie Van Loon op zaterdag 20 februari 2021 om 14.22 uur
Oostvaardersplassen, wilgenbos, natte graslanden, natuurpark. En dit alles zo vroeg mogelijk zodat je nog niet overhoop wordt gereden door wielrenners. ๐Ÿ™‚
user
Geplaatst door Martin Overman op zaterdag 20 februari 2021 om 11.53 uur
Om het vervolgens af te sluiten en mensen te bekeuren
user
Geplaatst door Pauline Dijkman op zaterdag 20 februari 2021 om 11.35 uur
Daar waar het verboden is voor mountainbikers, racefietsen en andere fietsende malloten, die geen begrip/geduld hebben voor wandelaars.
user
Geplaatst door Duncan Land op zaterdag 20 februari 2021 om 10.18 uur
En zodra je met een beetje mooi weer een wandeling wil gaan maken sluiten ze de gebieden af omdat het โ€œte drukโ€ is. Als je toch ergens 1,5 mtr afstand kan houden is het in de natuur toch?
* Reacties kunnen mogelijk geautomatiseerd gefilterd zijn. Zo worden reacties bestaande uit alleen maar tags en reacties korter dan drie woorden verborgen. Reacties die niet voldoen aan de huisregels worden verborgen.

Meer artikelen in entertainment


Uitgelicht door de redactie

Kijk en vergelijk

Zorgverzekering
Autoverzekering
Smartphones
Sim-only
Tips! Stuur in!