Wandeltips: waar kun je genieten van de natuur?


Zo in tijden van het coronavirus dien je creatief te zijn met de activiteiten die je organiseert, geheel binnen de maatregelen! Wandelen is een goed idee, en zo krijg je ook nog eens wat beweging. Maar, wat zijn nu mooie wandelgebieden?

Het veiligst is natuurlijk om naar de Oostvaardersplassen te gaan, maar ik kan mij voorstellen dat je ook eens wat meer wil zien dan alleen maar aangelegde natuur.

Ben je toch van plan om naar de Oostvaardersplassen te gaan? Wees je er dan van bewust dat het Moeraspad zijn naam te danken heeft aan het feit dat het ook écht een Moeraspad is (foto, klik). Een opgave om door de modder heen te komen, maar je schoenen kun je achteraf goed schoon krijgen door de wasmachine te gebruiken (foto, klik). Wel lekker rustgevend, het Moeraspad - er loopt vrijwel niemand! Maar, misschien heeft dat wel een reden.

Hoorneboegse Heide in Hilversum

Niet ver willen reizen, maar wel Almere even uit? Dan kun je er voor kiezen om richting 't Gooi te gaan - naar Hilversum, de Hoorneboegse Heide! Een prachtig natuurgebied waar je tevens zomaar eens Schotse hooglanders kunt spotten (foto, klik).

Wel dien je zelf eten en drinken mee te nemen, voor wanneer je van plan bent een aantal uurtjes weg te blijven.

Zandvoort

Wanneer je bereid bent om een stukje te rijden, kun je er voor kiezen om naar Zandvoort te gaan. Met het lenteweekend in het vooruitzicht zou je aan het strand kunnen genieten van het weer, houdt er wel rekening mee dat het aan de kust iets harder waait dan in het binnenland. Het grote voordeel van Zandvoort is, dat het een toeristische trekpleister is. Genoeg to-go-winkels om niet om te komen van de honger of dorst! Van pannekoeken tot patat en van bier tot een lekkere warme cappuccino. 

Waar je wel rekening mee moet houden is, dat je zomaar een klein halfuur vertraging kunt oplopen wanneer je door Aerdenhout rijdt. 

Dokter Tinus

Wanneer je écht wil genieten, kun je er voor kiezen om even af te reizen naar Brabant. Heb je de serie dokter Tinus gezien? Dan kun je wellicht, net als ikzelf komend weekend, het dorp Woudrichem (of: Wourkem) te bezoeken - een uurtje rijden vanaf Almere. Er bestaat zelfs een heuse dokter Tinus wandelroute van zo'n 6 kilometer waarbij je langs alle bekende bezienswaardigheden loopt! 

Nog nooit dokter Tinus gezien? Naast het wandelen, kun je in tijden van het coronavirus alle seizoenen van dokter Tinus zien via Videoland. Een enorme aanrader voor wanneer je van slappe humor houdt. Alle zes seizoenen heb ik in drie weken tijd bekeken. Breek jij het record?

Ook in Brabant..

Heb je nog een grotere benzinetank, dan kun je er voor kiezen om af te rijzen naar natuurgebied Kampina, op zo'n 20 minuten rijden vanaf Den Bosch (dus een klein anderhalf uur vanaf Almere). Verschillende wandelgebieden waarbij je de kans hebt om een foto te maken met paarden (foto, klik). Als je geluk hebt tenminste! Wel dien je ook hier zelf eten en drinken mee te nemen. 

Vanwege de verschillende wandelroutes, kun je zomaar eens een aantal uren wegblijven!

Ook een mooi gebied in Brabant is, Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen. In totaal zeventig minuten reizen vanaf Almere, maar een prachtig duingebied voor wanneer je toch wil genieten van het zand, maar er liever niet op inlevert als het om het lenteweer gaat.

Er zijn ook weer vele wandelroutes en aan de start van de route is een horecagelegenheid gevestigd waar je veel lekkernijen kunt afhalen. Van een xl-cappuccino voor tijdens het wandelen tot een lekker broodje capparcio voor in de auto terug naar huis.

Ken jij ook mooie gebieden?
Heb jij tips over mooie gebieden om te wandelen? Laat je reactie achter via deze post op Facebook!


Tip: Hotels zijn nog geopend in heel Nederland, een ontspannen 'uitje' tijdens de lockdown! - Klik hier en ontdek uitstekende hotels met de mooiste omgevingen voor een prachtige wandeling.

Meer artikelen in entertainment


Weer in Almere

5.6 °C, voelt als 2.6 °C
windkracht 3 (14.4 km/u)
zon 06.21 uur op en 20.51 uur onder

Vandaag tussen de 5 en 13.3 graden.

22 apr


Statistieken van vandaag

Hoogste temperatuur: 6.1 °C
Laagste temperatuur: 5.4 °C
Hoogste gevoelstemperatuur: 3.8 °C
Laagste gevoelstemperatuur: 2.4 °C

Hardste windkracht: 3 (18.0 km/h)
Zwakste windkracht: 2 (7.2 km/h)


Verwachtingen

Do 4.9 °C / 13.3 °C
Vr 3.4 °C / 11 °C
Za 4 °C / 10.6 °C
Zo 3.2 °C / 10.5 °C
Ma 2.3 °C / 11.9 °C
Di 4.7 °C / 10.8 °C

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je iedere zondag de nieuwsbrief ontvangen met daarin nieuws van de afgelopen week, agendatips, vacatures en winacties?

Uitschrijven kan op ieder gewenst moment met één klik.