Tip — deze week 19 nieuwe vacatures in Almere!
Opzoek naar een nieuwe uitdaging in Almere en omstreken (Huizen, Hilversum, Lelystad)? Neem dan eens een kijkje op onze vacaturepagina.

Floriade BV, de organisatie achter het gelijknamige evenement wat in 2022 moet gaan plaatsvinden in Almere, heeft nog eens om 15 miljoen euro gevraagd bij de gemeente. Dat blijkt uit een brief die door het college van B&W is verstuurd naar de gemeenteraad.

De organisatie, waar de gemeente honderd procent aandeelhouder van is, zegt het extra bedrag nodig te hebben voor ‘de tijdelijke inrichting van het expoterrein’. 

In de begroting was er ooit een bedrag van 7 miljoen euro gereserveerd voor het benoemde doel, maar nu blijkt er in totaal 22 miljoen euro nodig te zijn - 15 miljoen euro meer.

“Niet zomaar”

De gemeenteraad beslist uiteindelijk of er nog eens 15 miljoen euro wordt opgehoest, maar het college van B&W zegt al niet zomaar geld op tafel te willen leggen. 

Volgens het college zal de organisatie eerst beter uit moeten leggen waar het geld exact voor nodig is en of er nog keuzes te maken vallen omtrent het doel.

Volgende week dinsdag is er een extra raadsvergadering binnen de gemeenteraad om over het verzoek namens de organisatie te praten.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige redacteur die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 425

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 425

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 426

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 426

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 432