Floriade BV, de organisatie achter het gelijknamige evenement wat in 2022 moet gaan plaatsvinden in Almere, heeft nog eens om 15 miljoen euro gevraagd bij de gemeente. Dat blijkt uit een brief die door het college van B&W is verstuurd naar de gemeenteraad.

De organisatie, waar de gemeente honderd procent aandeelhouder van is, zegt het extra bedrag nodig te hebben voor ‘de tijdelijke inrichting van het expoterrein’. 

In de begroting was er ooit een bedrag van 7 miljoen euro gereserveerd voor het benoemde doel, maar nu blijkt er in totaal 22 miljoen euro nodig te zijn - 15 miljoen euro meer.

“Niet zomaar”

De gemeenteraad beslist uiteindelijk of er nog eens 15 miljoen euro wordt opgehoest, maar het college van B&W zegt al niet zomaar geld op tafel te willen leggen. 

Volgens het college zal de organisatie eerst beter uit moeten leggen waar het geld exact voor nodig is en of er nog keuzes te maken vallen omtrent het doel.

Volgende week dinsdag is er een extra raadsvergadering binnen de gemeenteraad om over het verzoek namens de organisatie te praten.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reacties op dit artikel (17)

Bekijk hieronder de reacties die geplaatst zijn via Facebook. Ook een reactie plaatsen? Klik hier.
avatar

Geplaatst door Henk Krom op donderdag 08 april 2021 om 21.58 uur Heel veel geld naar projecten leiders directeuren en aannemers en maar een kwart in het project fopfirade dus veel geld in de zakken behalve in de floriade.


avatar

Geplaatst door Sylvia Oost op vrijdag 09 april 2021 om 14.23 uur Geef maar dat geld dan gooi ik het in de leegwaterplas. Ja kom op zeg. Dit kan toch niet. Ze zijn echt helemaal van het padje.


avatar

Geplaatst door Clemens Staal op vrijdag 09 april 2021 om 08.16 uur Ongelofelijk. Wat een ballentent 😡


avatar

Geplaatst door Ingrid Polder de Vries op donderdag 08 april 2021 om 21.48 uur En meer en meer en meer , en het is nooit genoeg 😥


avatar

Geplaatst door Hans Jimmink op vrijdag 09 april 2021 om 13.46 uur Dat is toch nog niet alles hè Hij moet pas in 2023 of 2024 af zijn dus we kunnen best nog wel een paar miljoentjes opzij leggen 😡😡😡😡😡


avatar

Geplaatst door Ilan Jos Feenstra op donderdag 08 april 2021 om 20.27 uur Wat een Bullshit, straks stijgt de gemeente belastingen door deze poppenkast gemeenteraad


avatar

Geplaatst door Sabrina Castenmiller de Boer op donderdag 08 april 2021 om 20.59 uur echt een grote schande, ik heb al gezegt vanaf het begin dat het een grote flop wordt


avatar

Geplaatst door Ray Boerema op vrijdag 09 april 2021 om 14.47 uur Ze kunnen beter alvast 30 miljoen reserveren voor dit nutteloze project. Iedereen ziet aankomen dat een floriade hier ook niet winst gevend kan worden. Veel groen opgeofferd voor een woonwijk uiteindelijk. De burger mag het via de belastingverhoging gaan betalen en het college? Die trekt braaf de buidel dat was bij de vorige bedelpartijen al zo. Vieze achterkamertjes politiek bah..


avatar

Geplaatst door Ria Vormer Mulders op donderdag 08 april 2021 om 19.43 uur Niet te geloven. Grote schande, dat hele project!


avatar

Geplaatst door Alex Dirks op donderdag 08 april 2021 om 18.36 uur Slaat echt alles gewoon stekker uit dat kut project trekken gaat toch geen hond naar toe.


avatar

Geplaatst door Bea De Jong op donderdag 08 april 2021 om 18.54 uur Wauw te erg .ze hadden er nooit aan moeten beginnen


avatar

Geplaatst door Esther Straatman op donderdag 08 april 2021 om 18.53 uur Wegwezen met die floriade geld verspilling project


avatar

Geplaatst door Janny Hamminga op donderdag 08 april 2021 om 18.44 uur Belachelijk moeten we nog meer ophoesten,stop er toch eens mee met die bodemloze put geld in te stoppen.


avatar

Geplaatst door Jo-Her Zikking op donderdag 08 april 2021 om 19.23 uur Echt wat goed ...wijnen wijnen ..echt een geslaagd project die floriade..troosteloze bende


avatar

Geplaatst door Jos van Rossum op donderdag 08 april 2021 om 21.22 uur Belachelijk, haal het geld eerst maar uit de zakken van de burgermeester, wethouders en al die gemeenteraadskneuzen die voor de Floriade gestemd hebben. Kunnen ze voelen wat straks de burgers moeten betalen.


avatar

Geplaatst door Amanda van Os - Roessink op donderdag 08 april 2021 om 18.14 uur Ze hadden ook nog geen miljoenen ontvangen....🤦🏼‍♀️


avatar

Geplaatst door Maria Ehmen op donderdag 08 april 2021 om 19.22 uur Ja,hoorden we op radio! Toch bespottelijk toch!


* Reacties kunnen mogelijk gefilterd zijn doordat het systeem automatisch filtert op het aantal woorden, inhoud en relevantie. Lees hier meer over het moderatiebeleid.