1

Word jij onze 37,208e volger?

instagram

linkedin

Man krijgt vier jaar cel vanwege neerschieten zwager in Seizoenenbuurt

4 reacties 112 Seizoenenbuurt

Foto: Patrick Moses Fotografie


Een man is vrijdag door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar vanwege een schietpartij in de Seizoenenbuurt.

Bij de schietpartij aan de Eeuwenweg op 8 februari, raakte de zwager van de man gewond aan het been. Een camera registreerde het incident, waarop te zien is hoe het slachtoffer werd neergeschoten en in de sneeuw wegrolde en verging van de pijn. De man vluchtte, maar kon later worden aangehouden.

'Onenigheid'

De man verliet de woning van zijn schoonmoeder toen zijn zwager (het slachtoffer) boos voor de deur stond. Het slachtoffer had onenigheid met zijn partner.

Op enig moment verliet de man de woning: het was niet zijn ruzie, zo heeft verdachte verklaard. Nadat de man de woning heeft verlaten volgde er niet veel later, verderop in de straat, een confrontatie tussen verdachte en het slachtoffer. De man heeft daarbij van korte afstand met een vuurwapen op het slachtoffer geschoten.

Artikel gaat hieronder verder

 

Na het geloste schot is verdachte rustig weggelopen. Zijn zwager vroeg hem nog of hij de ambulance wil bellen voordat hij wegging, maar daar heeft verdachte geen gehoor aan gegeven.

Poging doodslag

De officier van justitie eiste vijf jaar cel met aftrek van voorarrest. De man werd door de rechtbank veroordeeld voor poging doodslag en verboden wapenbezit en gaat verdwijnt vier jaar achter de tralies waarbij de rechtbank heeft gekeken naar vergelijkbare zaken.


Nieuw - tags bij dit artikel: Seizoenenbuurt

Buurtmeldingen Ontvang gratis een melding via Facebook Messenger bij nieuws over Seizoenenbuurt of een andere buurt naar keuze. Ook kun je de voorkeur opgeven om meldingen te ontvangen bij belangrijk nieuws, weeralarmen, hinder op het spoor en winacties.

Tip: Nederland is aan het eind van de coronamaatregelen! - Toe aan een vakantie door Corendon of trek je er op uit in eigen land en kun je een overnachting bij Fletcher Hotels goed gebruiken?


Reacties (4)

Bekijk hieronder de reacties die geplaatst zijn via Facebook. Ook een reactie plaatsen? Klik hier
user
Geplaatst door Wen Dy op vrijdag 02 juli 2021 om 22.01 uur
Bij poging tot doodslag schiet je niet in de been maar wel gericht op gezicht/ lichaam!!..
user
Geplaatst door Don Well op vrijdag 02 juli 2021 om 16.20 uur
Hij heeft m op zn flikker gegeven...
user
Geplaatst door Wilma Morren op vrijdag 02 juli 2021 om 16.04 uur
Is nog te korte hij 10 jaar moet hebben
user
Geplaatst door Sandra Terlien op vrijdag 02 juli 2021 om 15.45 uur
Beangstigend dat hij met vuurwapen op zak loopt en ook geen moment twijfeld om te schieten.
* Reacties kunnen mogelijk geautomatiseerd gefilterd zijn. Zo worden reacties bestaande uit alleen maar tags en reacties korter dan drie woorden verborgen. Reacties die niet voldoen aan de huisregels worden verborgen.

Meer artikelen in 112


Uitgelicht door de redactie

Weer

Weer in Almere

Dinsdag 21 september 2021

17.3 °C

Licht bewolkt, temperatuur voelt aan als 16,7 °C. - meer weer »

Di

9 - 20 °

Wo

13 - 18 °

Do

14 - 19 °

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je iedere zondag de nieuwsbrief ontvangen met daarin nieuws van de afgelopen week, agendatips, vacatures en winacties?

Uitschrijven kan op ieder gewenst moment met één klik.

Kijk en vergelijk

Zorgverzekering
Autoverzekering
Smartphones
Sim-only