Donderdag 27 januari 2022
5.1 °c
1

Word jij onze 37,779e volger?

instagram

linkedin

Natuurbelevingcentrum De Oostvaarders neemt elektrische excursievoertuigen in gebruik

Politiek en gemeente

Afbeelding: aangeleverd


Bij het Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders in Almere zijn afgelopen donderdag in totaal 5 nieuwe elektrische excursievoertuigen in gebruik genomen. Hierdoor kan het huidige excursieaanbod aan de Almeerse kant van de Oostvaardersplassen worden verbeterd en verduurzaamd.

Wethouder Maaike Veeningen maakte samen met Jochgem van Dijk van Stad & Natuur, Wout Neutel van Staatsbosbeheer en Nik Smit van Almere City Marketing een eerste ritje.

Nieuwe ecokarren

Met de nieuwe elektrische excursievoertuigen is er een start gemaakt in de verduurzaming van de excursies in de Oostvaardersplassen. Daarnaast kunnen nu grotere groepen in één keer het natuurgebied ontdekken.

"Ook was er een wens voor kleinere voertuigen. Speciaal voor de avontuurzoeker, de gezamenlijke doelgroep van Nationaal Park Nieuw Land, kan het safarigevoel nóg sterker beleefd worden", vertelt Wout Neutel (regiomanager van Staatsbosbeheer).

Het gaat om twee 18-persoons excursievoertuigen en drie kleinere zespersoons voertuigen, allen elektrisch aangedreven. 

Samenwerking voor Nationaal Park Nieuw Land

Vanuit het project ‘Oostvaardersplassen Almere’ ationaal Park Nieuw Land werken deze partijen samen met de gemeente Almere aan programmering, educatie en participatie aan de Almeerse kant van de Oostvaardersplassen. Ook de provincie Flevoland is partner in het project.

Wethouder Maaike Veeningen: "Met deze mooie samenwerking maken we Nationaal Park Nieuw Land nóg een stukje mooier en beter beleefbaar voor bezoekers."

De programmering aan de Almeerse kant van de Oostvaardersplassen wordt steeds verder uitgebreid met excursies, activiteiten, educatie, evenementen en producten als VR-experience, kinderspeurtochten en een toekomstige escaperoute.

Poortgebieden

Nationaal Park Nieuw Land krijgt een aantal ‘poortgebieden’. Entrees aan de randen van het gebied, elk met een eigen karakter.

Een poortgebied is startpunt voor veel activiteiten in het Nationaal Park. Bezoekers vinden er horeca, informatie- en recreatievoorzieningen. Voor de beleving van het gebied komen er nieuwe recreatiemogelijkheden en wordt het landschap afwisselender gemaakt.


Vacature-alert - 16 nieuwe vacatures!

Er zijn deze week in totaal 16 vacatures geplaatst voor banen in de regio's Almere, Hilversum, Naarden, Dronten, Weesp, Lelystad en Huizen.

Bekijk overzicht


Meer artikelen in politiek en gemeente


Kijk en vergelijk

Zorgverzekering
Autoverzekering
Smartphones
Sim-only
Tips! Stuur in!