1

Word jij onze 37,596e volger?

instagram

linkedin

Journalist van Almere Deze Week vrijgesproken van smaad tegen ex-wethouder Herrema

112


Journalist Marcel Beijer van de lokale krant Almere Deze Week is dinsdag door de politierechter vrijgesproken van smaad tegen ex-wethouder Tjeerd Herrema.

Aanleiding voor de zaak zijn berichten die in 2018 al dan niet bewust door Herrema aan Beijer werden verstuurd via Facebook Messenger die werden opgevat als seksueel getint. Ook werden er verschillende uitgaande oproepen gedaan door de telefoon van Herrema aan Beijer, waarna de ex-wethouder verklaarde dat het om broekzakgesprekken ging tijdens een bezoek aan het toilet.

Beijer publiceerde vervolgens hierover in de krant waarna ophef ontstond, meerdere coalitiepartijen het vertrouwen in Herrema opzegden en hij vervolgens aftrad.

Oordeel politierechter

Volgens de politierechter heeft de journalist in algemeen belang gehandeld en bleek een zakelijk contact niet meer mogelijk vanwege de berichten. Doordat Herrema onder meer vervolgens reageerde richting Beijer met 'hoop niet dat je rode oortjes hebt gekregen', is de situatie in belangrijke mate toe te rekenen aan de Herrema.

Ook vindt de politierechter dat Herrema eerst had moeten navragen hoe Beijer het eerste bericht zou hebben opgevat.

Het Openbaar Ministerie (OM) was eerder van mening dat de journalist wel schuldig was aan smaad, maar de politierechter heeft hem daarvan vrijgesproken.


Vacature-alert - 33 nieuwe vacatures!

Er zijn de afgelopen week in totaal 33 vacatures geplaatst voor banen in de regio's Almere, Hilversum, Naarden, Dronten, Weesp, Lelystad en Huizen.

Bekijk overzicht


Meer artikelen in 112


Weer

Weer in Almere

Dinsdag 30 november 2021

9.4 °C

Af en toe lichte regen, temperatuur voelt aan als 6,8 °C. - meer weer »

Di

9 - 9 °

Wo

3 - 6 °

Do

2 - 5 °

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je iedere zondag de nieuwsbrief ontvangen met daarin nieuws van de afgelopen week, agendatips, vacatures en winacties?

Uitschrijven kan op ieder gewenst moment met één klik.

Kijk en vergelijk

Zorgverzekering
Autoverzekering
Smartphones
Sim-only