Het weer in Almere

 • Vandaag

  Vr 20 mei 2022
  19 °C
 • Morgen

  Za 21 mei 2022
  17 °C
 • Overmorgen

  Zo 22 mei 2022
  19 °C

Meer weer? Klik hier

Vrijdag 20 mei 2022
19.8 °c
2

Word jij onze 38,343e volger?

instagram

linkedin

Gevlucht uit Pakistan, nu apotheker bij Zorggroep Almere: "niet opgeven en blijven strijden"

Politiek en gemeente


Sana Chaudhry, in 2015 vanuit Pakistan gevlucht naar Nederland, is na een hevige periode niet bij de pakken neer gaan zitten en heeft haar passie vanuit haar thuisland doorgezet in Almere, waar zij inmiddels werkt als apotheker. In gesprek met Zorggroep Almere vertelt zij over haar passie en strijd.

Toen haar familie al gevlucht was, is Sana gebleven om daar haar opleiding tot apotheker af te ronden en ging vervolgens - met alle gevaren van dien - aan het werk als apotheker in haar regio. De islamitische gemeenschap waar zij lid van was, werd bedreigd door andere islamitische gemeenschappen waardoor er veel haat, bedreigingen en gevaar was.

In 2015 verliet zij noodgedwongen haar thuisland en vluchtte samen met haar man naar Nederland.

'Ik kende hier niemand'

Sana kende niemand in Nederland, want haar familie was gevlucht naar Amerika of Duitsland. Via een kennis kwam zij samen met haar man in Nederland terecht waar zij zich al gauw op de taal stortte via een opleiding op de taalschool.

"Als je wil werken in medische beroepen heb je om in aanmerking te komen voor een BIG-registratie nog een aanvullende opleiding nodig. Deze opleiding volg ik nu", vertelt Sana die inmiddels ook nog moeder is geworden van twee dochters.

'Helemaal opnieuw beginnen'

Sana kwam bij Zorggroep Almere terecht waar zij begon als stagiaire en nog volop bezig is met haar studie: "Als ik straks de tweede taalopleiding heb afgerond, studeer ik weer verder om uiteindelijk ook in Nederland als apotheker aan de slag te mogen."

De van oorsprong Pakistaanse heeft wel eens gedacht om te stoppen. "Ik zei dan tegen de apotheker dat ik niet meer wilde: ik ben al apotheker en moet weer helemaal opnieuw beginnen", waar haar apotheker de moed inpraatte en heeft gezorgd dat Sana vooral niet opgaf en bleef strijden voor haar passie.

Sana ondersteunt momenteel apothekers in onder meer verschillende apotheken in Almere Buiten en start waarschijnlijk ook in Almere Poort: "Leren, leren en leren, daar ligt nu de focus. Ik ben iedereen heel dankbaar."


Vacature-alert - 39 nieuwe vacatures!

Er zijn deze week in totaal 39 vacatures geplaatst voor banen in de regio's Almere, Hilversum, Naarden, Dronten, Weesp, Lelystad en Huizen.

Bekijk overzicht


Meer artikelen in politiek en gemeente


Uitgelicht door de redactie

Het weer in Almere

 • Vandaag

  Vr 20 mei 2022
  19 °C
 • Morgen

  Za 21 mei 2022
  17 °C
 • Overmorgen

  Zo 22 mei 2022
  19 °C

Meer weer? Klik hier

Kijk en vergelijk

Zorgverzekering
Autoverzekering
Smartphones
Sim-only
Tips! Stuur in!