Het weer in Almere

 • Vandaag

  Vr 20 mei 2022
  19 °C
 • Morgen

  Za 21 mei 2022
  17 °C
 • Overmorgen

  Zo 22 mei 2022
  19 °C

Meer weer? Klik hier

Vrijdag 20 mei 2022
19.4 °c
2

Word jij onze 38,343e volger?

instagram

linkedin

Hunkemöller opent nieuw distributiecentrum in Almere

Politiek en gemeente


Lingeriemerk Hunkemöller opent in 2023 haar nieuwe distributiecentrum op Bedrijvenpark Stichtsekant in Almere. Op vrijdag 15 oktober is de omgevingsvergunning officieel ingediend bij de gemeente Almere, het lingeriemerk noemt het indienen een grote stap in het proces.

Stichtsekant is een strategisch gekozen locatie langs de A27 en op slechts 30 minuten afstand van zowel Utrecht als Amsterdam/Schiphol, dicht bij een container- en binnenvaartterminal en gemakkelijk te bereiken.

De verhuizing is onderdeel van de groeiambities van de lingerieketen dat haar huidige distributiecentrum in Hilversum en de faciliteiten in Bunschoten en Almere is ontgroeid.

Ontwerp

Het gebouw heeft een state of the art architectonisch ontwerp en krijgt een BREEAM certificering (duurzaamheid) gericht op het Excellent certificaat (BRL 2020).

De focus ligt op een zo duurzaam mogelijk gebouw dat een laag energieverbruik heeft, weinig onderhoud vergt en waarin duurzame oplossingen worden verwerkt.

Snelle groei

Hunkemöller heeft de afgelopen jaren een snelle groei doorgemaakt door zijn omnichannel ecosysteem en heeft de strategische beslissing genomen om een nieuw state of the art Distributie Centrum (DC) in Almere te bouwen, dicht bij de bestaande locatie”, zegt Philip Mountford, CEO van Hunkemöller.

Volgens Mountford zal het nieuwe distributiecentrum een hoge mate van automatisering bevatten om de efficiëntie en snelheid van de logistiek te verbeteren.

"Dit nieuwe distributiecentrum zal ook een aantal belangrijke ondersteunende diensten huisvesten. De faciliteit is op een milieuvriendelijke manier ontworpen met klimaatbeheersing en open ruimtes om extra natuurlijk licht te produceren", aldus Mountford.

'Sluit perfect aan bij ambities van Almere'

Maaike Veeningen, wethouder van de gemeente Almere, zegt verheugd te zijn met de komst van het distributiecentrum naar Almere. Volgens Veeningen past het nieuwe gebouw met haar hoge duurzaamheidsambities perfect bij de ambities van Almere.

"Hunkemöller ontwierp een prachtig gebouw, op maat gemaakt voor de prominente locatie langs de A27, Hunkemöller krijgt in het distributiecentrum 200 medewerkers in dienst binnen een mooie mix van functies”, aldus Veeningen.

Het nieuwe distributiecentrum van Hunkemöller opent haar deuren in 2023.


Vacature-alert - 39 nieuwe vacatures!

Er zijn deze week in totaal 39 vacatures geplaatst voor banen in de regio's Almere, Hilversum, Naarden, Dronten, Weesp, Lelystad en Huizen.

Bekijk overzicht


Meer artikelen in politiek en gemeente


Uitgelicht door de redactie

Het weer in Almere

 • Vandaag

  Vr 20 mei 2022
  19 °C
 • Morgen

  Za 21 mei 2022
  17 °C
 • Overmorgen

  Zo 22 mei 2022
  19 °C

Meer weer? Klik hier

Kijk en vergelijk

Zorgverzekering
Autoverzekering
Smartphones
Sim-only
Tips! Stuur in!