1

Word jij onze 37,596e volger?

instagram

linkedin

Almeerder aangehouden na poging oplichting door zich voor te doen als medewerker bank

1 reacties 112


Een man uit Almere is dinsdagochtend aangehouden nadat hij probeerde om een 72-jarige man in het Noord-Hollandse Edam op te lichten door zich voor te doen als medewerker van de bank.

Volgens de politie belde de man als nepmedewerker zijn slachtoffer op waarbij hij de bankrekeningnummers noemde en verklaarde dat een medewerker in de middag zijn bankpas zou komen ophalen.

Vluchtpoging

De man in kwestie verscheen vervolgens korte later als koerier aan de deur om de bankpas op te halen. Tijdens een discussie probeerde de man de bankpas van het slachtoffer te grijpen waarna een worsteling ontstond.

De man vluchtte vervolgens de woning in en probeerde te vluchten, met één schoen nog aan, door het badkamerraam. Een heldhaftige buurman wist de oplichter in de kraag te vatten en over te dragen aan de politie. De man zit nog vast voor verder onderzoek.


Vacature-alert - 33 nieuwe vacatures!

Er zijn de afgelopen week in totaal 33 vacatures geplaatst voor banen in de regio's Almere, Hilversum, Naarden, Dronten, Weesp, Lelystad en Huizen.

Bekijk overzicht


Reacties (1)

Bekijk hieronder de reacties die geplaatst zijn via Facebook. Ook een reactie plaatsen? Klik hier
user
Geplaatst door Wendy Vreeken op woensdag 20 oktober 2021 om 22.31 uur
Geweldig gedaan van die buurman.
* Reacties kunnen mogelijk geautomatiseerd gefilterd zijn. Zo worden reacties bestaande uit alleen maar tags en reacties korter dan drie woorden verborgen. Reacties die niet voldoen aan de huisregels worden verborgen.

Meer artikelen in 112


Weer

Weer in Almere

Dinsdag 30 november 2021

9.3 °C

Af en toe lichte regen, temperatuur voelt aan als 6,7 °C. - meer weer »

Di

9 - 9 °

Wo

3 - 6 °

Do

2 - 5 °

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je iedere zondag de nieuwsbrief ontvangen met daarin nieuws van de afgelopen week, agendatips, vacatures en winacties?

Uitschrijven kan op ieder gewenst moment met één klik.

Kijk en vergelijk

Zorgverzekering
Autoverzekering
Smartphones
Sim-only