1

Word jij onze 37,596e volger?

instagram

linkedin

Code geel: vanaf vannacht tot donderdagavond kans op windstoten tot 90 km/u

Politiek en gemeente


Onstuimig herfstweer in aantocht, zo voorspelt het KNMI: vanaf de nacht van woensdag op donderdag tot en met donderdagavond trekt er een gebied met veel wind over ons land, wat landinwaarts voor windstoten tot 90 kilometer per uur kan zorgen.

Weggebruikers wordt daarom aangeraden om de rijstijl aan te passen en berichtgeving te volgen.  Code geel is in regio Flevoland van kracht vanaf vannacht 04.00 uur tot donderdagavond 20.00 uur.

Felle regenbuien

Naast de verwachte windstoten, brengt het onstuimige gebied ook felle regenbuien met zich mee.

Alhoewel het donderdag overdag even kan opklaren, komt daar alweer snel verandering in: een volgend gebied neemt niet alleen wind en regen met zich mee, maar ook pittige onweersbuien. Door 'het tweede deel' zal de temperatuur ook snel zakken, van 11 naar 6 graden. 

Naar verwachting verlaat het gebied van buien donderdagavond ons land. 

Vrijdag en het weekend

Ook vrijdag staan er buien op de planning, waaronder felle buien die opnieuw kunnen zorgen voor een verlaging van de temperatuur van 11 naar 6 graden. Door een scherpe wind uit noord-west, kan het buiten koud en guur aanvoelen. 

In het weekend lijkt het vooralsnog droog te worden, wel is er een kans op een bui aanwezig. De temperatuur zal uitkomen op zo'n 13 graden.


Vacature-alert - 33 nieuwe vacatures!

Er zijn de afgelopen week in totaal 33 vacatures geplaatst voor banen in de regio's Almere, Hilversum, Naarden, Dronten, Weesp, Lelystad en Huizen.

Bekijk overzicht


Meer artikelen in politiek en gemeente


Weer

Weer in Almere

Dinsdag 30 november 2021

9.5 °C

Dichte motregen, temperatuur voelt aan als 7 °C. - meer weer »

Di

9 - 9 °

Wo

3 - 6 °

Do

2 - 5 °

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je iedere zondag de nieuwsbrief ontvangen met daarin nieuws van de afgelopen week, agendatips, vacatures en winacties?

Uitschrijven kan op ieder gewenst moment met één klik.

Kijk en vergelijk

Zorgverzekering
Autoverzekering
Smartphones
Sim-only