De politie heeft haar handen afgelopen weekend druk gehad aan de staandehouding van een vrouw waarbij het pas na drie pogingen lukte om haar voertuig tot stilstand te brengen.

Volgens de politie ramde de automobiliste op de A10 bij Amsterdam een ander voertuig waarna zij op de vlucht sloeg. Vermoedelijk was zij in slaap gevallen toen zij de aanrijding veroorzaakte.

Achtervolging

Al op de A1 bij Diemen gaf de politie de vrouw een stopteken, maar ging er als een haas vandoor. Op de A6 kregen de agenten bijstand van twee andere voertuigen, maar de politie werd tot tweemaal toe afgesneden toen zij het voertuig van de vrouw tot stoppen wilden dwingen.

Artikel gaat hieronder verder

Een derde poging om het voertuig te stoppen, op de Hogering in Almere, slaagde waarna de vrouw kon worden aangehouden. De poging slaagde doordat het voertuig van de vrouw achterop een politievoertuig botste.

Aanhouding

Tijdens de aanhouding bleek de vrouw onder het braaksel te zitten en weigerde zij een bloedafname. Ook na een nacht in de cel weigerde zij nog steeds om mee te werken.

De vrouw is overgebracht naar een spoedeisende psychiatrische afdeling, ook is haar rijbewijs ingevorderd.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit 112

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.