Het weer in Almere

 • Vandaag

  Vr 20 mei 2022
  19 °C
 • Morgen

  Za 21 mei 2022
  17 °C
 • Overmorgen

  Zo 22 mei 2022
  19 °C

Meer weer? Klik hier

Vrijdag 20 mei 2022
18.9 °c
2

Word jij onze 38,343e volger?

instagram

linkedin

Eis tegen Almeerder: 8 jaar cel en tbs vanwege dodelijke steekpartij in Lelystad

1 reacties 112


Tegen een 21-jarige man uit Almere is door de officier van justitie 8 jaar cel en TBS met dwangverpleging geëist vanwege een dodelijke steekpartij bij station Lelystad.

De steekpartij vond in november 2020 plaats en kostte een 19-jarige man het leven. Eerder die avond was er al een ruzie gaande tussen de verdachte en het slachtoffer.

Later die avond zat het slachtoffer in een auto waarna de verdachte voor zijn voertuig ging staan en wel moest stoppen - toen het slachtoffer de deur open deed, werd hij gestoken en overleed later in het ziekenhuis.

Ruzie

De aanleiding van de ruzie was een jas die de verdachte graag terug wilde hebben. Bij station Lelystad werd afgesproken maar daar onstond al snel een vechtpartij en de daarop volgende steekpartij.

De verdachte kon worden opgespoord dankzij beelden waarop hij werd herkend. Hij bleek al betrokken te zijn in een onderzoek vanwege mishandeling een maand eerder.

Ook verklaringen, sporenonderzoek en onderzoek naar telefoons maken dat de officier van justitie tot sluitend bewijs kwam. De verdachte bekende het gepleegde feit dan ook.

'Het ging zo makkelijk'

De verdachte meende het slachtoffer niet van het leven te willen beroven, maar wilde hem alleen laten schrikken. "Het ging zo makkelijk eigenlijk. Ik maakte een stekende beweging en dat is blijkbaar de fatale steekwond geweest", aldus de verdachte.

De advocaat van de verdachte betoogde dat er sprake was van noodweer. De officier van justitie weerlegde dat en vond doodslag bewezen. Het slachtoffer had geen wapen bij zich en was inmiddels op de vlucht geslagen; het was de verdachte die op de rijbaan ging staan om de auto tegen te houden. Het gevaar was geweken en het was de verdachte die de confrontatie zocht.

Strafeis

Gelet op de ernst van de feiten en de stoornissen van de verdachte eiste de officier van justitie een gevangenisstraf van acht jaar en de maatregel van TBS met dwangverpleging. Daarbij merkte hij op dat ‘geen enkele straf opweegt tegen het onomkeerbare verlies van een kind’. De vordering voor materiële en immateriële schade vroeg hij toe te wijzen.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.


Vacature-alert - 39 nieuwe vacatures!

Er zijn deze week in totaal 39 vacatures geplaatst voor banen in de regio's Almere, Hilversum, Naarden, Dronten, Weesp, Lelystad en Huizen.

Bekijk overzicht


Reacties (1)

Bekijk hieronder de reacties die geplaatst zijn via Facebook. Ook een reactie plaatsen? Klik hier
user
Geplaatst door Mir Ve op donderdag 27 januari 2022 om 14.57 uur
"Het ging zo makkelijk".... Kan ook makkelijk levenslang van gemaakt worden.
* Reacties kunnen mogelijk geautomatiseerd gefilterd zijn. Zo worden reacties bestaande uit alleen maar tags en reacties korter dan drie woorden verborgen. Reacties die niet voldoen aan de huisregels worden verborgen.

Meer artikelen in 112


Uitgelicht door de redactie

Het weer in Almere

 • Vandaag

  Vr 20 mei 2022
  19 °C
 • Morgen

  Za 21 mei 2022
  17 °C
 • Overmorgen

  Zo 22 mei 2022
  19 °C

Meer weer? Klik hier

Kijk en vergelijk

Zorgverzekering
Autoverzekering
Smartphones
Sim-only
Tips! Stuur in!