Nu de nachten weer koud worden, heeft de gemeente een tijdelijke daklozenopvang geopend in een gymzaal aan de Sas van Gentlaan in Stedenwijk waar tussen 17.00 uur 's middags en 10.00 uur 's ochtends plek is voor zo'n 30 daklozen.

De opvang is Stedenwijk is tijdelijk, gezien de winterkoude-opvang gepland is in een locatie in Almere Poort. Echter, is die locatie nog niet gereed waarbij de verwachting is dat deze locatie gereed is in december. 

Het Leger des Heils biedt tijdens de geopende tijden, professionele ondersteuning. 


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Sint & Piet Dwalen Af - Aflevering 3 (zaterdag 25 november 2023)

? DAAR ZIJN WE WEER! Met de derde aflevering. ? De stroom viel uit, maar het is toch gelukt om een uitzending te maken. VlogPiet is inmiddels onderweg naar Rotterdam. ? Dinsdag om 17.00 uur zie je aflevering #VIER! ?

Geplaatst door Sint & Piet Dwalen Af op Zaterdag 25 november 2023

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reacties op dit artikel (6)

Bekijk hieronder de reacties die geplaatst zijn via Facebook. Ook een reactie plaatsen? Klik hier.
avatar

Geplaatst door Samya Sam op zaterdag 19 november 2022 om 12.44 uur Goed initiatief, want het is erg koud aan het worden


avatar

Geplaatst door Jasming de Boer op zaterdag 19 november 2022 om 13.07 uur Terecht, ook daklozen hebben recht op een warm plekje


avatar

Geplaatst door Frenum Ros op zaterdag 19 november 2022 om 13.26 uur Is er toch veel veranderd in 036 , sinds ik in 2004 wegging..... Toendertyd was dit "probleem"beheersbaar


avatar

Geplaatst door Mariska Korver op zaterdag 19 november 2022 om 13.51 uur Onbegrijpelijk dat we in ons land nog steeds daklozen hebben. Hier moet toch een keer een permanente oplossing voor gevonden worden? Fijn dat er in ieder geval een tijdelijke plek is waar de daklozen van Almere warmte en beschutting kunnen vinden op koude dagen.


avatar

Geplaatst door Monique Depenbrock op zaterdag 19 november 2022 om 15.19 uur Ik snap niet waarom deze opvang alleen opengesteld wordt als het vriest. Dus boven het vriespunt is het blijkbaar niet te koud om op straat te bivakkeren en blijft de winteropvang leeg.


avatar

Geplaatst door Zelal Wahid Salim op zaterdag 19 november 2022 om 23.55 uur Wat goed, maar moet 365 dagen kunnen🤲🏻


* Reacties kunnen mogelijk gefilterd zijn doordat het systeem automatisch filtert op het aantal woorden, inhoud en relevantie. Lees hier meer over het moderatiebeleid.