Oud-burgemeester Franc Weerwind is in de periode 2017-2021 de fout in gegaan door zijn dienstauto ook te gebruiken voor privé-ritten, zo blijkt uit een verslag door de gemeente.

Het onrechtmatig gebruik van de dienstauto, kwam vorig jaar pas aan het licht bij de gemeente. Volgens de gemeente was de controle bij de gemeente tevens niet goed, waardoor de constatering pas laat aan het licht is gekomen.

Artikel gaat hieronder verder

Benadrukt wordt dat Weerwind wel alle ritten administratief, correct heeft doorgegeven. 

Reactie Weerwind

"Ik heb altijd periodiek bij de gemeente overzichten aangeleverd van het gebruik van de dienstauto voor privéritten of voor vervoer naar nevenfuncties. Ik heb altijd in de veronderstelling verkeerd dat ik daarmee handelde binnen de geldende regelingen.", aldus Weerwind in een verklaring.

"Ik betreur ten zeerste dat nu blijkt dat dat niet het geval was. Nu dat duidelijk is geworden ben ik uiteraard volledig bereid om mee te werken aan het herstellen van deze omissie.", vervolgt de oud-burgemeester. 

De controle op de ritten, is volgens waarnemend burgemeester Ank Bijleveld inmiddels aangescherpt.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente