De gemeente Almere waarschuwt voor geluiden van geweerschoten op maandag 24 april vanwege een militaire oefening die op die dag plaatsvindt op Forteiland Pampus.

Volgens de gemeente wordt er tussen 07.00 en 20.00 uur door militairen geoefend in het optreden in verstedelijkt gebied.

"Er worden diverse scenario's uitgevoerd, waarbij ook oefenmunitie wordt gebruikt - dit kan klinken als geweerschoten. Na afloop van de oefening varen de militairen terug naar Pampushaven en worden zij met vrachtwagens teruggebracht naar de kazerne in Wezep", vertelt een woordvoerder van de gemeente.

Artikel gaat hieronder verder

De oefenende eenheid maakt volgens de gemeente in principe alleen gebruik van openbare wegen, paden en terreinen waarbij er alles wordt gedaan om overlast en hinder aan derden te voorkomen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reacties op dit artikel (7)

Bekijk hieronder de reacties die geplaatst zijn via Facebook. Ook een reactie plaatsen? Klik hier.
avatar

Geplaatst door Raymond van der Veldt op vrijdag 14 april 2023 om 19.06 uur Zijn wel wat gewend de laatste tijd in Almere


avatar

Geplaatst door Frits van Buuren op vrijdag 14 april 2023 om 19.25 uur Hoorde ik vandaag toen ik op de atletiekbaan bezig was !


avatar

Geplaatst door Monique Goedkoop-Handgraaf op vrijdag 14 april 2023 om 20.36 uur Corrie van Wijk-Terlien zet in je agenda voor Lotte????


avatar

Geplaatst door Marilyn Jimenez Haberland op vrijdag 14 april 2023 om 21.16 uur Ach, we weten niet beter tegenwoordig


avatar

Geplaatst door Aslan Assie op vrijdag 14 april 2023 om 22.15 uur Hebben we geen militairen voor nodig in almere?????


avatar

Geplaatst door Debbie Rademaker op vrijdag 14 april 2023 om 22.33 uur Roy Wild Inge Cordewener Dineke Wild Martijn Rademaker


avatar

Geplaatst door Inge Verkerk op maandag 17 april 2023 om 18.13 uur Het kan in Almere!!!!!


* Reacties kunnen mogelijk gefilterd zijn doordat het systeem automatisch filtert op het aantal woorden, inhoud en relevantie. Lees hier meer over het moderatiebeleid.