In totaal 6000 kinderen van 38 basisscholen in Almere zullen dit jaar deelnemen aan de Koningsspelen. De elfde editie van de Koningsspelen vindt dit jaar plaats op twee dagen, namelijk donderdag 20 en vrijdag 20 april. 

Ieder jaar wordt het thema bekend gemaakt op een basisschool in Nederland, dit jaar werd er een Almeerse basisschool gekozen om het thema '1-2 iedereen doet mee' bekend te maken. 

Programma

Het programma verschilt per school, maar over het algemeen worden er sport- en spelactiviteiten georganiseerd voor de kinderen. Dit varieert van een bezoek aan de playground tot diverse clinics vanuit onder andere Almeerse verenigingen waaronder longboarden, kickboksen, voetballen en dit jaar komt er zelfs een stormbaan.

Artikel gaat hieronder verder

Naast de activiteiten op de basisscholen worden er ook meerdere sportactiviteiten op de sportverengingen georganiseerd en zijn er grote activiteiten op het sportpark Fanny Blankers Koen waar veel basisscholen aan meedoen. In het verlengde hiervan vinden op een later moment ook de jaarlijkse Havenspelen plaats waar vrijwel alle Almeerse basisscholen aan deelnemen.

 


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360