De dienstauto waar voormalig burgemeester Franc Weerwind gebruik van maakte aan het eind van zijn ambtsperiode, is deze week verkocht via een online veiling. De bmw 530e is gebouwd in 2019 en heeft 56.286 kilometers gemaakt. 

Het winnende bod bedroeg 27.511 euro, in totaal werd er 108 keer geboden op het voertuig. Op foto's bij de online veiling is onder meer de binnenkant van het voertuig te zien. Wie de koper is, werd niet bekend gemaakt. De koper kan het voertuig komende woensdag ophalen.

Privéritten

Artikel gaat hieronder verder

In februari van dit jaar raakte Weerwind nog in opspraak, omdat hij ook privéritten zou hebben gemaakt met zijn dienstauto wat niet is toegestaan. Hij gaf de privéritten wél door, maar de privéritten werden pas opgemerkt tijdens een controle door de gemeente.

Het bleek te gaan om 51 ritten, bij elkaar 5000 kilometers.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Sint & Piet Dwalen Af - Aflevering 3 (zaterdag 25 november 2023)

? DAAR ZIJN WE WEER! Met de derde aflevering. ? De stroom viel uit, maar het is toch gelukt om een uitzending te maken. VlogPiet is inmiddels onderweg naar Rotterdam. ? Dinsdag om 17.00 uur zie je aflevering #VIER! ?

Geplaatst door Sint & Piet Dwalen Af op Zaterdag 25 november 2023

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente