[Column] Het geheim van afvallen?
❤️ Steun Almere Nieuws - klik hier! ❤️
Klik om te vergroten


[Column] Het geheim van afvallen?Geplaatst door Max Joling
Laatste update op woensdag 10 juni 2015 om 20:39 uur


Afvallen is moeilijk, dat weet ik als geen ander. Maar ik denk dat het enkel moeilijk is als je niet weet hoe je moet afvallen, en vooral hoe je kunt zorgen dat het effect blijvend is.†Zo ben ik eigenlijk al dik sinds ik mijzelf kan herinneren, sinds kleins af aan heb ik al overgewicht en ben nu inmiddels bijna 21 jaar oud. Sinds 2013 heb ik een BMI van over de 40 wat inhoud dat je in aanmerking komt voor een maagverkleining.† In 2013 heb ik dan ook mijn eerste verwijsbrief van de huisarts gekregen voor het ziekenhuis. Ik ben bij twee ziekenhuizen afgewezen en ben momenteel in de race voor een maagverkleining in Eindhoven, aanstaande dinsdag hoop ik dan eindelijk te horen of ik de maagverkleining krijg. De psycholoog is momenteel met mij bezig om mijn eetpatroon aan te passen, zodat ik kan wennen aan 'het leven na de operatie'. Misschien is dat wel hťt ultieme geheim van afvallen; het eetpatroon van iemand met een maagverkleining. Ik heb van de psycholoog bijvoorbeeld een lijstje meegekregen met producten die na de operatie alleen nog maar wenselijk zijn. En raad eens, nu ik mijn eetpatroon heb aangepast werkt het ook nog. Sinds de intake in het ziekenhuis van Eindhoven, in februari, begon ik eigenlijk al met het aanpassen van mijn eetpatroon. Sindsdien ben ik al bijna 10 kilo kwijt, mede omdat ik sinds de gesprekken met de psycholoog mijn eetpatroon 'drastisch' ben gaan aanpassen. Ik zie het niet als een dieet, want ik eet gewoon nog alle maaltijden en drink nog lekker veel, maar puur de productkeuzes zijn veranderd. Zo neem ik enkel nog magere vleeswaren (als filet americain, schouderham, halvajam en kipfilet) op mijn brood, en drink ik alleen nog maar zero producten. Wat niemand weet is dat dranken als Pepsi Max, Fanta Zero en Coca Cola Zero ook goed zijn, er zit namelijk bijna helemaal niets in! Kijk maar eens naar het etiketje. Wanneer je dagelijks al je hondje uitlaat, de trap op en af loopt en het huishouden doet heb je al voldoende beweging. Je zou dus bijna denken dat ik nu geen maagverkleining meer nodig heb, nu ik zelf effectief afval. Maar toch wil ik graag de maagverkleining als hulpmiddel. Wanneer een ander een diŽtist zou gaan zoeken, raad ik diegene absoluut aan om er eentje te zoeken die ervaring heeft met bariatrische chirurgie, uit ervaring blijkt namelijk dat een diŽtist die simpel aan de huisarts is verbonden niet zo veel weet als de diŽtisten van zo'n ziekenhuis. Op naar een gezond leven.

Max Joling - Columnist


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel deze column

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar deze column delen ook! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.