Burgemeester: "drie meisjes aangerand in de Parkwijk" - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 15 sep 2016 om 08:23 uur - Laatste update: 15 sep 2016 om 08:23 uur

Burgemeester: “drie meisjes aangerand in de Parkwijk”

Geschreven door (volgen?)

Volgens burgemeester Weerwind klopt het dat er in de periode van vorige zomer tot vorige week maandag drie meisjes zijn aangerand in de Parkwijk.

Dat verklaarde hij woensdagavond naar aanleiding van schriftelijke vragen die de VVD eerder stelde.

Niet gecommuniceerd

Volgens de burgemeester is er ondanks aandacht in de media, schriftelijke vragen en navraag door de media geen verklaring gegeven omdat er geen maatschappelijke onrust zou zijn.

Berichtgeving

Doordat een wijkagent het contact heeft opgezocht met bewoners die berichtgeving over de zaak op social media hebben verspreid, kregen de betrokkenen het gevoel dat de politie de incidenten onder de pet wilde houden. Volgens Weerwind zou dit slechts een adviesgesprek zijn geweest over de impact die berichtgeving zou kunnen hebben.

Het verzoek van de PVV aan de burgemeester om het signalement van de verdachte vrij te geven zodat deze sneller kan worden opgepakt, is niet gehonoreerd.

Categorie:
112
Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.