Almeerse afdeling van AZC-Alert opgericht - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 13 nov 2015 om 17:21 uur - Laatste update: 13 nov 2015 om 17:21 uur

Almeerse afdeling van AZC-Alert opgericht

Geschreven door (volgen?)

Foto: Google Maps

Sinds kort heeft AZC-Alert ook een afdeling opgericht in Almere. Volgens de initiatiefnemer is de afdeling opgericht uit bezorgdheid over de enorme toestroom van het aantal asielzoekers.

Wij hebben met name het doel om uitbreiding van het AZC tegen te gaan en om de veiligheidssituatie te monitoren; denk hierbij aan de aanranding van de vrouwen door asielzoekers in Almere Centrum“, aldus initiatiefnemer Arnoud.

Er zijn voorlopig nog geen concrete plannen voor wat betreft acties. Wel houdt AZC-Alert Almere het debat in de Almeerse gemeenteraad scherp in de gaten als het gaat om uitbreiding.

Bijdrage

Ik denk dat AZC-Alert Almere absoluut een bijdrage kan leveren aan het verzet tegen uitbreiding of een extra asielzoekerscentrum in Almere. De Almeerse PVV-fractie is AZC-Alert graag behulpzaam geweest bij het opstarten van een Almeerse afdeling“, aldus Toon van Dijk, fractievoorzitter van de PVV in Almere.

Volgens Van Dijk is het zeker niet te laat om een Almeerse afdeling van AZC-Alert op te richten. “Het vergunningentraject voor de uitbreiding van de noodopvangcapaciteit moet nog beginnen. Wij hopen dat AZC-Alert de Almeerders kunnen helpen en gaan bijstaan bij het indienen van bezwaren tegen de uitbreiding van het asielzoekerscentrum in Almere.

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.