PVV roept burgemeester op om haatpredikers te weren bij salafistische avond in TMG partycentrum - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 26 jan 2016 om 05:09 uur - Laatste update: 26 jan 2016 om 05:09 uur

PVV roept burgemeester op om haatpredikers te weren bij salafistische avond in TMG partycentrum

Geschreven door (volgen?)

De PVV heeft burgemeester Franc Weerwind opgeroepen om twee haatpredikers te weren.

Aboe Suhayb Ahmad Salam en Haitham Al-Haddad zijn uitgenodigd om aanstaande zondag te komen spreken op een salafistische avond op uitnodiging van ‘Dawah Groep’.

Teruggetrokken

Eerder had de organisatie van de avond een locatie gevonden in Utrecht, waarna de verhuurder zich terugtrok na alle comitie die ontstond. Nu zijn zij verkast naar het TMG Partycentrum in Almere Buiten.

Omstreden

Haitham al-Haddad is omstreden vanwege de uitspraken die hij deed over afvalligen, die volgens hem verdienen de doodstraf verdienen.

Ahmad Salam is de man die Rita Verdonk ooit weigerde om de hand te schudden. Ook is hij de vader van Suhayb Salam die een moskee in Utrecht heeft.

Die moskee raakte onlangs in opspraak nadat het AD onthulde dat de moskee banden onderhoudt met een liefdadigheidsinstelling uit Koeweit welke tot een korte tijd geleden nog op de Amerikaanse sanctielijst vanwege vermeende steun aan al-Qeada stond.

Naast de oproep door de PVV aan de burgemeester, roept de partij ook TMG Partycentrum op om zich terug te trekken, zoals eerder in Utrecht werd gedaan.

reacties op PVV roept burgemeester op om haatpredikers te weren bij salafistische avond in TMG partycentrum

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.