Busvervoer in Almere dinsdagochtend plat door staking - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 04 apr 2016 om 17:45 uur - Laatste update: 04 apr 2016 om 18:12 uur

Busvervoer in Almere dinsdagochtend plat door staking

Geschreven door (volgen?)

De rechtbank Midden-Nederland heeft maandagmiddag bepaald dat de staking dat FNV met de buschauffeurs wilde houden dinsdagochtend, mag doorgaan. Dinsdagochtend van 05.00 uur tot 10.00 uur zullen de buschauffeurs hun werk neerleggen.

Connexxion stapte naar de rechter om in een kort geding de staking te verbieden, omdat zij vindt dat reizigers niet de dupe mogen worden van de staking. Vakbond FNV vindt het kort geding te zot voor woorden en vindt dat het vervoersbedrijf niet met hun rug naar hun personeel mag gaan staan.

Het klopt dat reizigers de dupe wordt van de staking, maar we voeren juist actie voor zaken waar de reizigers ook heel veel beter van worden. Meer toezicht op veiligheid, geen overvallen meer, minder tuig door toegangspoortjes achter in de bus en uiteraard minder zwartrijders door deze toegangspoortjes“, aldus FNV.

Eerder stelde FNV een ultimatum aan de gemeente.

Update 18.11 uur: Connexxion meldt dat buschauffeurs morgen van 05.00 uur tot 09.30 uur het werk zullen neerleggen, en dat het busverkeer tot 11.00 uur ontregeld is. Buslijnen 1 t/m 17 en buslijn 150 zullen niet rijden. Buslijnen 159, 160 en 216 rijden wel.

reacties op Busvervoer in Almere dinsdagochtend plat door staking

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.