Buurtbewoonster over stenengooiers: "groepje van 15 Marokkanen dat vaak gevechten oefent voor mijn deur" - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 13 jun 2016 om 12:52 uur - Laatste update: 13 jun 2016 om 12:52 uur

Buurtbewoonster over stenengooiers: “groepje van 15 Marokkanen dat vaak gevechten oefent voor mijn deur”

Geschreven door (volgen?)

Het groepje wat verantwoordelijk is voor het bekogelen van bussen in de Kruidenwijk, zou bestaan uit circa 10 tot 15 personen van Marokkaanse afkomst. Dat vertelt een buurtbewoonster.

Volgens de vrouw zorgt het groepje voor veel overlast in de buurt, alhoewel zij zich zelf nog niet bedreigd heeft gevoeld. “Ik word eerder gek van het achterlijke taalgebruik voor mijn deur, terwijl ik nota bene nog in de buurt van een schoolplein woon ook. Op het schoolplein zijn zij vaak bezig met voetballen en stoeien, alhoewel dat stoeien eerder op het oefenen van gevechten lijkt.

De groep zou volgens de bewoonster niet zorgen voor overlast: “hier en daar praat ik wel eens met een buurman of buurvrouw, die het net alsniet als terroriseren ervaart. Zolang jij ze met rust laat, laten zij jou ook met rust.

Oplossing

Het zou volgens de bewoonster een goede oplossing zijn als de politie naast het surveilleren, de jongeren ook daadwerkelijk aanspreekt. Enkel surveilleren is niet genoeg.

Stenen gooien

Afgelopen vrijdag, zaterdag en zondag zijn er bussen bekogeld met stenen door de groep, waarbij ook de politie ter plaatse is geweest. Aangezien het niet heeft geleid tot aanhoudingen, heeft Connexxion besloten om de bussen niet meer te laten stoppen in de wijk om de veiligheid van passagiers en de chauffeurs te kunnen beschermen.

“Pak busterreur keihard aan”

De partij Voor Nederland (VNL) heeft Kamervragen gesteld over de kwestie. Zo wil de partij van het Ministerie van Veiligheid en Justitie weten waarom er geen aanhoudingen zijn verricht en of het ministerie bereid is om burgemeester Weerwind aan te sporen om een zero-tolerance beleid te voeren.

De PVV in Almere heeft voor komende donderdag in Almere een debat aangevraagd over de kwestie.

Categorie:
112

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.