Zorggroep Almere start proef met uitlegvideo's via e-mail - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 16 aug 2016 om 09:15 uur - Laatste update: 16 aug 2016 om 09:15 uur

Zorggroep Almere start proef met uitlegvideo’s via e-mail

Geschreven door (volgen?)

Een aantal huisartsenpraktijken en fysiotherapiepraktijken en alle apotheken van Zorggroep Almere starten met een proef om te werken met het systeem Inforium.

Via dit systeem krijgen patiënten informatie gemaild over de diagnose die bij hen is vastgesteld en over behandelingen die zij krijgen. De informatie bestaat uit plaatjes, geluidsfragmenten en video’s.

Het bijzondere is dat dit gebeurt via een veilige en ontraceerbare e-mail. Er worden geen e-mail- of computeradressen bewaard. De gegevens worden eenmalig verstuurd zonder gebruik te maken van cookies. De privacy van de patiënt is hiermee geheel beschermd“, aldus Zorggroep Almere.

Oefeningen via een video

Wanneer bij de huisarts een diagnose wordt vastgesteld, stuurt de huisarts direct per e-mail informatie toe zodat de patiënt deze thuis nog eens rustig kan nalezen. Wanneer iemand naar de fysiotherapeut gaat, kan deze via het systeem Inforium filmpjes doorsturen waarin te zien is hoe bepaalde oefeningen gedaan moeten worden.

De apotheek zal het nieuwe systeem gaan gebruiken om de extra informatie bij een recept op te sturen. De bijsluiter blijft nog wel gewoon in de verpakking van het recept zitten.

Nieuw systeem

Het systeem is bedacht door Markus Oei die KNO-arts in het Flevoziekenhuis is. “Het is fantastisch om te zien dat zoveel partijen zich aansluiten bij de ambitie voor een betere samenwerking tussen zorgverleners en patiënt“, aldus Oei.

Wanneer het gebruik van het nieuwe systeem een succes blijkt te zijn, wordt het systeem uitgerold over alle andere huisartsen- en fysiotherapiepraktijken van Zorggroep Almere.

Categorie:
Overige
Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.