Cameratoezicht in Filmwijk en Kruidenwijk verlengd - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 29 Sep 2016 om 12:59 uur - Laatste update: 29 Sep 2016 om 12:59 uur
reacties

Cameratoezicht in Filmwijk en Kruidenwijk verlengd

Geschreven door (volgen?)
img_0779

Het cameratoezicht op het Walt Disneyplantsoen in de Filmwijk, het Lavendelplantsoen en het Saffraanplein in de Kruidenwijk wordt verlengd. Daartoe heeft het college van burgemeester en wethouders besloten.

Sinds eind juni 2013 wordt de overlast door groepen jongeren op en rond het Walt Disneyplantsoen aangepakt door onder andere extra toezicht door politie, handhavers en jeugdboa’s. Ook worden de overlastplegers door jongerenwerkers benaderd.

In mei 2015 werd er cameratoezicht ingevoerd als extra maatregel wat volgens het college een positief effect heeft gehad: “het aantal incidenten is aan het afnemen en de overlastgevende groep is goed in beeld.

Kruidenwijk

Sinds juni dit jaar is er op het Lavendelplantsoen en het Saffraanplein cameratoezicht ingeschakeld vanwege de aanhoudende busterreur. Net zoals in de Filmwijk is er hier naast cameratoezicht ook extra toezicht door politie en boa’s.

Het toezicht middels camera’s is op beide camera’s verlengd tot januari 2017.

Categorie:
112
Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.