Gemeente reageert geschokt op uitzending Undercover In Nederland - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 10 okt 2016 om 13:53 uur - Laatste update: 10 okt 2016 om 13:53 uur

Gemeente reageert geschokt op uitzending Undercover In Nederland

Geschreven door (volgen?)

Foto: SBS/Undercover In Nederland

De gemeente Almere heeft geschokt gereageerd op de uitzending van het SBS6-programma ‘Undercover in Nederland’. Zo valt te lezen in een verklaring.

Zondagavond was in het programma te zien hoe in een moskee die gevestigd is in Tussen de Vaarten hoe er bijna een illegaal shariahuwelijk werd gesloten.

“Gisteravond heeft het college van burgemeester en wethouders van Almere kennis genomen van de uitzending ‘Undercover in Nederland’. Door middel van een verborgen camera zijn gesprekken vastgelegd tussen een aanstaand bruidspaar en de voorzitter van de Ar-Raza Moskee in Almere, waarbij volgens de beelden de indruk wordt gewekt dat deze Moskee de mogelijkheid biedt tot het sluiten van een religieus, illegaal huwelijk. We zijn ontsteld en geschokt over het mogelijk sluiten van een zogenaamd religieus huwelijk, waarbij een man van Islamitische afkomst voornemens is met een derde vrouw te trouwen”, aldus de gemeente Almere.

Gesprek

Het OM en de politie hebben kennis genomen van de uitzending en gaan onderzoek doen. Wethouder Froukje de Jonge en ik hebben het bestuur van de Ar-Raza Moskee uitgenodigd voor een gesprek op korte termijn, waarin opheldering wordt gevraagd. Het moet volkomen helder zijn dat een situatie als deze zeer onwenselijk is in Almere”, aldus burgemeester Franc Weerwind.

Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.