NS: "Machinist maakte afweging om zwaan uit zijn lijden te verlossen" - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 13 Okt 2016 om 18:35 uur - Laatste update: 13 Okt 2016 om 18:35 uur
reacties

NS: “Machinist maakte afweging om zwaan uit zijn lijden te verlossen”

Geschreven door (volgen?)
screenshot_10

De machinist maakte de afweging om de zwaan uit zijn lijden te verlossen“, zegt de NS naar aanleiding van een video die opdook waarin te zien is hoe een machinist een gewonde zwaan doodt en vervolgens over de reling van de Hollandse Brug gooit.

Onze collega vond een zwaargewonde zwaan langs het spoor bij Muiderberg waardoor een deel van het treinverkeer werd stilgelegd“, aldus de NS.

Nog langer lijden

Volgens een conducteur die erg geëmotioneerd was, maakte de machinist de afweging om het dier af te maken: “De zwaan is van het spoor gehaald om te voorkomen dat het dier nog langer zou lijden en dat nog meer treinen zouden moeten stoppen. We waren er ondersteboven van.

De conducteur vertelt dat er eigenlijk geen keuze was;”Het was een naar gezicht, ook voor de reiziger. We zijn daarna nog door de trein gelopen om vragen van reizigers te kunnen beantwoorden.”

Categorie:
112
Max Joling

Ik ben 22 jaar en sinds 2013 werkzaam bij Almere Nieuws als eindredacteur, presentator en columnist.Daarnaast vlog ik en schrijf ik boeken. Je kunt me ook volgen op social media via de icoontjes in dit blokje. :-)

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.