Partij voor de Dieren veroordeelt actie van machinist die zwaan van brug af gooide - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 14 Okt 2016 om 13:46 uur - Laatste update: 14 Okt 2016 om 18:00 uur
reacties

Partij voor de Dieren veroordeelt actie van machinist die zwaan van brug af gooide

Geschreven door (volgen?)
IMG_7011

De Partij voor de Dieren veroordeelt de actie van de machinist die afgelopen woensdag een gewonde zwaan van de Hollandse Brug gooide. Dat zegt Leonie Vestering, fractievoorzitter van de partij in Flevoland.

Vertraging

De machinist koos er voor om het dier de nek om te draaien en vervolgens van de brug gooien om het dier uit zijn lijden te verlossen. Volgens de NS werd hier ook voor gekozen om verdere vertraging van de treinen op het spoor te voorkomen. De motivatie vindt Vestering een belachelijk argument.

Ik begrijp dat de machinist het dier uit zijn lijden wilde verlossen, maar op de manier waarop dit is gebeurd is niet respectvol. Het is een hele pijnlijke dood wanneer je van een brug af wordt gegooid“, vertelt Vestering.

Niet duidelijk

Volgens Vestering is het duidelijk dat de zwaan nog leefde wanneer deze van de brug wordt gegooid: “de nek van het dier wordt dubbelgevouwen en vervolgens van de brug gegooid. Dit kan gewoon niet. Het is op de beelden heel duidelijk te zien dat de zwaan nog leeft wanneer deze van de brug af wordt gegooid dus de dood is helemaal niet geconstateerd en al helemaal niet door iemand die daar kundig genoeg voor is.

Vervolgstappen

Komende maandag heeft de Partij voor de Dieren een fractievergadering waarbij ook gesproken zal worden over de actie van de machinist.

Ook zal bekeken worden of er verdere stappen kunnen worden ondernomen: “het is helaas niet meer mogelijk om de zwaan te helpen en de daad van de machinist terug te draaien, maar we kunnen wel kijken wat we kunnen doen om dit in de toekomst te voorkomen. Ook willen we weten wat er exact is gebeurd.

Max Joling

Ik ben 22 jaar en sinds 2013 werkzaam bij Almere Nieuws als eindredacteur, presentator en columnist.Daarnaast vlog ik en schrijf ik boeken. Je kunt me ook volgen op social media via de icoontjes in dit blokje. :-)

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.