Bob Friedländer (74) stopt met foto's maken - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 21 Dec 2016 om 13:14 uur - Laatste update: 21 Dec 2016 om 13:15 uur
reacties

Bob Friedländer (74) stopt met foto’s maken

Geschreven door (volgen?)
img-14

Bob Friedländer (74) stopt met foto’s maken. Als fotograaf was hij 53 jaar werkzaam en maakte onder andere foto’s voor Almere Nieuws.

Volgens Friedländer heeft zijn beslissing vooral te maken met het huidige aanbod waarbij foto’s van fotografen worden overgeslagen en ingestuurde foto’s worden gebruikt.

Een mooi voorbeeld om te noemen is de politie wiens taak niet is om foto’s te maken en vervolgens te leveren aan de media. Mede daardoor heb ik gekozen om te gaan genieten van mijn pensioen. De media geeft niet veel meer om de kwaliteit van een foto, maar kiest gewoon de eerste de beste foto van studentjes als het even kan“, aldus Friedländer.

Prijzen

Friedländer is totaal 53 jaar actief geweest als fotograaf en maakte onder andere foto’s voor De Telegraaf en veel media in Almere, waaronder Almere Nieuws.

Met zijn werk won hij onder andere verschillende ‘Sportfotograaf van het jaar’-titels, de Bonifatiusspeld en kreeg in 2015 ook een Walk of Fame Almere-tegel.

Lees ook: Bob Friedländer – meer dan 50 jaar fotograaf »

Categorie:
Overige
Max Joling

Ik ben 22 jaar en sinds 2013 werkzaam bij Almere Nieuws als eindredacteur, presentator en columnist.Daarnaast vlog ik en schrijf ik boeken. Je kunt me ook volgen op social media via de icoontjes in dit blokje. :-)

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.