PVV stelt vragen over islamitische lessen op Groenhorst Almere - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 20 Jan 2017 om 14:48 uur - Laatste update: 20 Jan 2017 om 15:40 uur
reacties

PVV stelt vragen over islamitische lessen op Groenhorst Almere

Geschreven door (volgen?)
Foto: Safeer Siddiqui met zijn cursisten op Groenhorst Almere

Foto: Safeer Siddiqui met zijn cursisten op Groenhorst Almere

De PVV heeft schriftelijke vragen aan het college gesteld over 22 docenten die islamitische lessen krijgen op Groenhorst Almere in Almere Poort.

De lessen zouden worden gegeven door imam Safeer Siddiqui, die verbonden is aan de Ahmadiyya-gemeenschap. De leider daarvan heeft zich eerder openlijk uitgesproken over het vernietigen van de PVV, haar leider en haar kiezers.

Homoseksualiteit

 

In het NPO-programma Rot Op Met Je Religie sprak Siddiqui zich donderdagavond nog uit tegen homoseksualiteit.

Ik ben tegen homoseksualiteit. Ik zie het als een daad die je niet hoort te verrichten“, aldus Siddiqui die na de uitspraak aanbood om adviezen te geven om homoseksualiteit te onderdrukken en homo’s te helpen veranderen.

Eerder in het programma stelt Siddiqui dat hij zichzelf als een fundamentalist omschrijft omdat hij zich houdt aan de fundamenten van zijn leer. In het verlengde daarvan vindt hij homoseksualiteit onacceptabel en schadelijk.

Schriftelijke vragen

Zo wil de partij onder andere van het college weten of zij het er mee eens is dat het ongepast is dat docenten van een Nederlandse onderwijsinstelling les krijgen over de islam en welke positieve invloed zij in het Almeerse onderwijs verwachten met deze lessen.

Max Joling

Sinds 2013 schrijf ik artikelen en columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik overige video's en foto's. Je kunt me via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.