Stadsomroep Media036 stopt er mee - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 14 Mrt 2017 om 12:34 uur - Laatste update: 14 Mrt 2017 om 12:34 uur
reacties

Stadsomroep Media036 stopt er mee

Geschreven door (volgen?)
A036-8114963133894856

De stadsomroep Media036 zal worden opgeheven. Dat meldt het bestuur dinsdagmiddag.

Eerder besloot voorzitter Willem Miermans om zich terug te trekken nadat de gemeente de omroep en met name Miermans als persoon tegen zou werken.

Vanwege de aanhoudende tegenwerking vanuit de gemeente Almere heeft het bestuur alle begrip voor het opstappen van de voorzitter. Er is geen reden te veronderstellen dat in de houding en werkwijze van de gemeente Almere t.a.v. de lokale omroep enige verandering zal optreden, getuige de recente uitlatingen van de verantwoordelijk wethouder, waarin hij aangeeft dat er geen problemen zijn. Een nieuwe voorzitter benoemen biedt, naar inzicht van het bestuur, in dit geval geen oplossing“, aldus het bestuur in een verklaring.

Geen voortzetting van de omroep

De secretaris van het bestuur, Jean van Dijk, heeft na de aankondiging van het vertrek van Miermans als voorzitter, uit solidariteit direct zijn functie neergelegd. De andere bestuursleden zijn unaniem van mening dat het voortzetten van de stichting in de huidige situatie niet gewenst is.

Derhalve gaat het bestuur over tot ontbinding van de stichting en zal omroep MEDIA036 alle uitzendingen op radio en tv, alsmede de uitgave van de beide magazines, per direct staken.

Media036 zegt al het materieel te zullen verkopen en de opbrengsten daarvan te zullen doneren aan het Voedselloket Almere.

Max Joling

Sinds 2013 schrijf ik artikelen en columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik overige video's en foto's. Je kunt me via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.