De Alliantie over burenterreur: "de zaak in Almere Haven heeft onze aandacht" - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 07 Apr 2017 om 13:21 uur - Laatste update: 10 Apr 2017 om 14:06 uur
reacties

De Alliantie over burenterreur: “de zaak in Almere Haven heeft onze aandacht”

Geschreven door (volgen?)
Foto: aangeleverd

Foto: aangeleverd

Woningcorporatie De Alliantie zegt dat de burenterreur in Almere Haven hun aandacht heeft. Eerder kwamen zij met een reactie dat zij niet konden reageren op de kwestie, maar komen nu met een uitgebreider antwoord.

Wij zijn op de hoogte van de problematiek die speelt bij deze bewoners in Almere Haven, en dit heeft zeker onze aandacht. Wij kunnen echter vanuit de privacywetgeving inhoudelijk hierover geen uitspraken doen”, vertelt Patrizia de Chiara namens De Alliantie.

Ook laat De Chiara weten dat de woningcorporatie de situatie voor de bewoners erg vervelend vindt: “Wij vinden de situatie voor de bewoners erg vervelend. Iedereen wil immers wonen in een prettige omgeving. Wij hopen dan ook dat er snel een goede oplossing komt.

Verantwoordelijkheid

Volgens de woordvoerder probeert De Alliantie huurders zo goed mogelijk te helpen bij wie er problemen optreden en dat de woningcorporatie haar verantwoordelijkheid neemt en doen wat past binnen hun werkdomein: “Bij overlast stimuleren we huurders om met elkaar in gesprek te gaan. Wanneer dat niet lukt, verwijzen wij hen door naar instanties als maatschappelijk werk of roepen wij de hulp in van buurtbemiddeling.

Lees ook: Jarenlange burenterreur in Almere Haven, instanties lijken niets te doen

“Niets gedaan”

Yvonne van Merkesteijn zegt dat De Alliantie tot nu toe helemaal niets heeft gedaan aan de overlast door haar onderbuurvrouw: “Ik heb zelf twee keer buurtbemiddeling ingeschakeld om het op een humane manier op te lossen, maar de buurvrouw in kwestie wenste nergens aan mee te werken. De Alliantie doet net alsof zij al op alle fronten hebben geholpen maar dat is absoluut niet zo”, aldus Van Merkesteijn.

Volgens de Havenaar zou haar onderbuurvrouw gewoon weer verder zijn gegaan met haar dagelijkse provocaties toen buurtbemiddeling haar voordeur had verlaten.

“Ik wacht in spanning af op een échte oplossing vanaf de kant van De Alliantie”, aldus Van Merkesteijn.

Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.