PVV stelt vragen over halalvlees tijdens schoolkamp Columbusschool - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 21 Mei 2017 om 21:39 uur - Laatste update: 22 Mei 2017 om 09:08 uur
reacties

PVV stelt vragen over halalvlees tijdens schoolkamp Columbusschool

Geschreven door (volgen?)
IMG-25

De PVV in Almere heeft schriftelijke vragen gesteld over het aanbieden van halalvlees tijdens het schoolkamp van de achtste-groepers op de Columbusschool in Almere Poort.

Volgens de partij hebben ouders een boekje gekregen over het schoolkamp waar in onder andere staat dat het thema ‘Ik hou van Holland’ is en dat er tijdens het schoolkamp voor leerlingen de keuze is om halalvlees te eten of anders voor een vegetarische maaltijd te kiezen.

Ontevreden ouders hebben naar aanleiding daarvan bij onze fractie hun onvrede geuit over het feit dat deze school heeft besloten halalvlees ter beschikking te stellen omdat zij tegen de invloed van de islamitische cultuur op de school van hun kinderen zijn en halal slachten als zeer dieronvriendelijke manier van slacht zien“, aldus de PVV.

Schriftelijke vragen

De PVV wil van het college weten of zij het met de partij eens is dat het aanbieden van halalvlees niet aansluit bij Nederlandse tradities met oog op het thema van het schoolkamp en of het college bereid is om nog te voorkomen dat er halalvlees zal worden aangeboden op het schoolkamp.

Screenshot: kampboekje

IMG_20170522_085942_wm

Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.