Maatregelen tegen vandalisme bij basisschool De Optimist in Tussen de Vaarten - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 14 nov 2017 om 16:59 uur - Laatste update: 14 nov 2017 om 16:59 uur

Maatregelen tegen vandalisme bij basisschool De Optimist in Tussen de Vaarten

Geschreven door (volgen?)

Naar aanleiding van vandalisme bij basisschool De Optimist aan de Hildo Kropstraat, zijn er maatregelen genomen om de vandalisme tegen te gaan. Dat meldt het college na schriftelijke vragen door de PVV.

Aanleiding voor de schriftelijke vragen was een artikel op Omroep Flevoland waarin werd gemeld dat er bij de school ramen waren ingegooid. Het was volgens de schooldirectrice niet voor het eerst dat er vernielingen werden aangericht.

Volgens de schooldirectrice waren de ingegooide ramen mogelijk het gevolg van extra verlichting bij het schoolplein om overlast van jongeren tegen te gaan op het schoolplein. Eerder werden al de muren van de school beklad met graffiti en werd er in de zandbak gepist.

Maatregelen

Volgens het college zijn er bij de politie op dit moment 4 feiten bekend van vandalisme in relatie tot de school. Sinds het eerste incident werd er onderzoek gedaan wat nog niet tot aanhoudingen heeft geleid.

Inmiddels staan de wijkagent en veiligheidsmanager van de gemeente in contact met de school en buurtbewoners. De locatie wordt dagelijks meegenomen in het toezicht door politie en stadstoezicht.

Ook bezoeken jongerenwerkers de locatie om contact te leggen wanneer er jongeren worden aangetroffen. Extra aangebrachte verlichting moet er ook voor zorgen dat de school niet meer aantrekkelijk wordt gevonden door hangjongeren.

De situatie rondom de school is momenteel rustig te noemen, aldus het college.

Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.