Almere wint titel 'Beste Binnenstad 2017-2019' - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 23 nov 2017 om 22:11 uur - Laatste update: 23 nov 2017 om 22:11 uur

Almere wint titel ‘Beste Binnenstad 2017-2019’

Geschreven door (volgen?)

Almere heeft donderdagavond de titel ‘Beste binnenstad 2017-2019’ in de categorie ‘middelgrote stad’ gewonnen. De bekendmaking vond plaats in Rotterdam.

In de categorie ‘grote steden’ ging Breda er met de titel vandoor.

Bruisende stad

Het centrum van Almere heeft de jury op veel punten positief weten te verrassen.

Dankzij verschillende intensieve samenwerkingsverbanden heeft het centrum van Almere zich ontwikkeld tot een bruisend winkel-, verblijf- en woonmilieu. Almere heeft de jury laten zien dat er uit deze samenwerkingsverbanden mooie initiatieven voortkomen, zoals een gezamenlijke evenementenprogrammering en een klantenkaart voor Almere“, aldus het juryrapport.

Ook de wijze waarop in Almere wordt omgegaan met het onderhoud van de openbare ruimte en de kwaliteit van het unieke woonmilieu zijn door de jury zeer positief beoordeeld.

Verheugd

Wethouder Pol is verheugd met de titel: “Ik zie het als een beloning voor het harde werk dat we in Almere met al onze partners hebben verzet om het centrum van de stad verder te ontwikkelen en te versterken. Dat hebben we gedaan in een tijd die niet gemakkelijk was. We zorgen samen dat Almere Centrum een plek blijft waar bewoners, ondernemers en bezoekers met plezier kunnen wonen, ondernemen, winkelen en verblijven. Menging van functies is volgens ons de beste toekomststrategie voor een bloeiende binnenstad. Erg tevreden dat we daar nu in bevestigd worden.”

Martin Ort (directeur Ondernemersvereniging Stadscentrum Almere) zegt blij te zijn met de beloning voor het harde werken van de ondernemers met haar partners in de afgelopen 10 jaar.

Persoonlijk zie ik deze prijs als het mooiste hoogtepunt na jarenlange volharding om samen te werken met iedereen die belang heeft bij een goed functionerend stadscentrum. Samen sterk is ook zeer noodzakelijk voor een succesvol stadscentrum“, aldus Ort.

Volgens Nik Smit (directeur Almere City Marketing) heeft Almere met het winnen van de titel laten zien dat de binnenstad van Almere anno 2017 hét kloppende hart van stad en regio is: “Een levendige binnenstad is belangrijk voor iedere stad. Daarom investeert Almere al jaren volop in een bruisend stadscentrum. Daar ben ik trots op.

Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.