Workshop interne en externe voetbalscouting bij ASC Waterwijk - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 19 okt 2016 om 12:00 uur - Laatste update: 19 okt 2016 om 12:00 uur

Workshop interne en externe voetbalscouting bij ASC Waterwijk

Geschreven door (volgen?)

Voormalig Nederlands profvoetballer Henk Grim geeft op zondag 23 oktober een workshop voetbalscouting bij ASC Waterwijk waar een ieder aan kan deelnemen.

De workshop voor in- en externe scouting is uniek in Nederland en als enige erkend door de licentiecommissie van de KNVB inclusief certificaat. Gediplomeerde oefenmeesters die de workshop geven hebben 4 studiepunten.

Bij de workshop komt alles over intern en extern scouten aan bod waarbij je een bijzonder kijkje krijgt in de wereld van de voetbalscout: je krijgt zelfs te zien wat de scout heeft opgeschreven. Ook kan de informatie gebruikt worden bij de teamindeling van de club.

De workshop voetbalscouting is een workshop met alles over jeugd-, amateur en profscouting. De onderwerpen theorie, wedstrijdbezoek en evaluatie komen aan bod.

Veel belangstelling

Vanuit de voetbalwereld is een grote belangstelling voor de unieke workshop voetbalscouting waarbij fulltime professioneel (hoofd)scout Henk Grim met jarenlange ervaring in de praktijk vertelt wat interne en externe scouting van een individuele speler exact inhoudt. Ook plaatst hij een kritische maar realistische noot over de teamindeling.

Op dit moment is Grim internationaal scout van St. Pauli (voetbalclub in Hamburg), hoofd scouting van De Treffers en adviseert verenigingen op het gebied van voetbalscouting. Dit geldt zowel in jeugd- als seniorenvoetbal, amateurs en profs.

Bij in- en extern scouten komt nog veel kijken! Voor scouting en teamindeling bij de jeugd is er dus zeer veel aandacht.

Veel ervaring

Grim vertelt dit niet alleen met de ervaring als scout maar ook heeft ook zelf meer dan 300 wedstrijden profvoetbal en heeft 130 wedstrijden top-amateurvoetbal gespeeld. Ook is hij werkzaam geweest in diverse functies als (jeugd)scout, jeugdtrainer, technisch coördinator 1e elftal, voorzitter technisch jeugdcommissie etc.

Ook voor de voetballiefhebbers

Diverse personen uit de voetbalwereld hebben een bijdrage geleverd aan de uiteindelijke presentatie. Van trainer tot prof- en jeugdscout en van technisch directeur tot technisch coördinator in zowel het profvoetbal als amateurvoetbal, jeugd en senioren.

“Met recht kunnen we dan ook spreken van het feit dat de workshop voetbalscouting een must moet zijn voor iedereen die te maken heeft bij het scouten/beoordelen van spelers in diverse categorieën en leeftijdsgroepen. Een must voor (jeugd)trainers, technisch kader die te maken hebben met in- en externe scouting/teamindeling”, aldus Grim die benadrukt dat ook de ‘gewone’ voetballiefhebber mee kan doen aan de workshop.

Wie kan het verhal beter vertellen dan iemand die alles zelf heeft meegemaakt?

Programma

  • 9.00 uur: Ontvangst
  • 9.15 uur: Theorie Scouting intern- en extern met extra teamindeling
  • 10.30 uur: Hoe werkt een in- en externe voetbalscout (alle ins en outs!)
  • 11.45 uur: Voorbereiding in-en externe scout op een wedstrijd
  • 12.00 uur: Lunch

Wedstrijdbezoek: hoe beoordeel je spelers?

  • 12.45 uur: Waterwijk onder 17 – AS ’80 onder 17
  • 13.30 uur: Evaluatie wedstrijd / Wat heeft in- en externe scout gezien
  • 14.30 uur: Professionele Scouting extra
  • 15.00 uur: Einde

Door deze workshop zijn de eerste scouts al aangenomen door een betaald voetbalorganisatie en ook bij (top-)amateurclubs! Er is zelfs een gratis service voor de deelnemers, een groep op Facebook genaamd ‘Voetbalscout worden bij een profclub‘.

Meer informatie is te vinden op de website van workshop voetbalscouting.

De workshop voetbalscouting is niet gebonden aan een betaald voetbalorganisatie of amateurvereniging. Deze is totaal onafhankelijk en neutraal!

 

Categorie:
Sport · Zakelijk
Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.