Meldingen van hulpdiensten in Almere realtime in je tijdlijn op Facebook ontvangen? - Klik hier voor meer informatie.
Klik om te vergroten

D66: "Geef vluchtelingen kans op werk"
Laatste update: vrijdag 30 oktober 2015 - 13:34 uur


D66 in Almere roept het college op om vluchtelingen sneller de mogelijkheid te geven om werk te zoeken of op een andere manier hun tijd zinvol te besteden.

"Amsterdam experimenteert hier al mee. Wat D66 betreft sluit Almere zich hierbij aan", aldus Jan Lems (fractievoorzitter van de partij).

Beperkt werken

Asielzoekers kunnen tijdens de asielprocedure slechts zeer beperkt werken of op een andere manier hun dag zinvol besteden. "Veel asielzoekers vervelen zich in de asielzoekerscentra," zegt Lems.

"Dit is slecht voor de integratie, moraal en ook gewoon heel erg zonde van de talenten en ontwikkeling van deze mensen. Ze zouden graag willen werken of in ieder geval hun dag zinvol besteden. Wat D66 betreft krijgen zij die ruimte."

Draagvlak en direct beginnen met integratie

"De realiteit is dat asielzoekers naar Nederland, en dus ook naar Almere, komen en dat ze niet op korte termijn terug zullen keren naar hun thuisland. We kunnen deze mensen niet in de kou laten staan. Goede opvang met draagvlak onder de bevolking en direct beginnen met integratie zijn daarbij belangrijk. Anders plukken we daar zelf de zure vruchten van."


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Deel dit artikel dan via social media!

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.