Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

< src='//almere-nieuws.nl/wp-content/uploads/2016/04/fri2704r-3.jpg' class='mvp-mob-img wp-post-image' srcset='//almere-nieuws.nl/wp-content/uploads/2016/04/fri2704r-3.jpg 400w, //almere-nieuws.nl/wp-content/uploads/2016/04/fri2704r-3.jpg 300w, //almere-nieuws.nl/wp-content/uploads/2016/04/fri2704r-3.jpg 768w, //almere-nieuws.nl/wp-content/uploads/2016/04/fri2704r-3.jpg 1000w' sizes='(max-width: 400px) 100vw, 400px' />

Entertainment

Koninklijke onderscheiding voor Riet Leguit-Takes

Koninklijke onderscheiding voor Riet Leguit-Takes

Wil jij een reclamevrije website?
Dat kan! Voor slechts €3,- per jaar zie je géén advertenties meer. Tevens steun je ons financieel! Klik hier voor álle voordelen en informatie.

Burgemeester Weerwind heeft vrijdagmiddagnamens koning Willem-Alexander, Riet Leguit-Takes benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Mevrouw Leguit-Takes kreeg de onderscheiding omdat zij op 3 mei officieel met pensioen gaat en daarmee afscheid neemt van haar functie als directeur van De Wierwinde.

Vanuit haar rol als directeur was zij vol gedrevenheid betrokken bij de opbouw en ontwikkeling van de wijk De Wierden. Ver voordat er sprake was van Brede Scholen, bracht zij de verschillende functies als onderwijs, zorg, een centrum voor buurtbewoners, peuterwerk en kinderopvang bij elkaar om een gezamenlijk enen sterk maatschappelijk bindmiddel te vormen in de wijk dat vanuit de overtuiging een breed, goed gefaciliteerd opvoedingsmilieu met noodzakelijke vangnetten en maximale kansen biedt aan kinderen.

Het tastbare resultaat daarvan is dat mensen elkaar weten te vinden, dat er arrangementen zijn waarbij leerlingen aandacht en zorg krijgen, en de ouderen in de wijk een ontmoetingsplek hebben.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

 • Overige

  Overzicht: het nieuws van afgelopen week!

  Door

  Benieuwd naar het nieuws van de afgelopen week of heb je afgelopen week niet al het nieuws in de gaten kunnen houden? Geen probleem: in dit overzicht vindt je een overzicht van het nieuws (..)...

 • Columns

  Column: Een nieuw boek

  Door

  Ik ben volop aan het schrijven over de stad, want mijn boek gaat over de stad. Over Almere. Een thriller in de categorie misdaad en ik kan niet wachten om het boek te lanceren. Ik ben (..)...

 • Politiek en gemeente

  Jimmy (15) voor één dag baas van AllGo

  Door

  Donderdag was een spannende dag voor de 15-jarige Jimmy uit Almere: als nieuwe baas van AllGo was hij namelijk verantwoordelijk voor het gehele busvervoer in Almere. (..)...

 • Overige

  Meekijkdag voor achtstegroepers op het Buitenhout College

  Door

  Op woensdagmiddag 12 februari 2020 organiseert het Buitenhout College de 'Buitenhout Experience' De middag is voor leerlingen uit groep 8 van de basisschool die benieuwd zijn hoe een middag (..)...

 • Overige

  Btw-vrije dagen bij MediaMarkt: hoe zit dat precies?

  Door

  De btw-vrije dagen bij Media Markt zijn weer van start gegaan, zo ook bij Media Markt in Almere Stad. Tot en met zondag profiteren klanten op een groot deel van het assortiment van een (..)...

Advertentie (verbergen?)

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 5.0 ℃
Voelt als 1.3 ℃
Gemiddeld
Laagst 0.8 ℃ (04.17 uur)
Hoogst 5.0 ℃ (11.57 uur)

Bekijk actuele weer

(Advertentie verbergen?)

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog
Sale (NL)