Burgemeester Weerwind ontvangt Japanse ambassadeur
Klik om te vergroten


Burgemeester Weerwind ontvangt Japanse ambassadeurGeplaatst door Max Joling
Laatste update op woensdag 22 juni 2016 om 17:05 uur


Burgemeester Weerwind heeft de heer Hiroshi Inomata, de Japanse ambassadeur in Nederland, in het stadhuis ontvangen.

Het management van zes Japanse bedrijven, Nidec, Mitsubishi Forklift, Kobelco Construction, Kobelco Cranes en Yakult, die in Almere gevestigd zijn, waren daarbij aanwezig. Deze ontmoeting vond vandaag plaats in aanloop naar het voorgenomen bezoek van de burgemeester aan Japan in september van dit jaar.

Na Amerika is Japan de grootste buitenlandse investeerder in Almere. In Almere zijn elf grote en middel grote Japanse bedrijven gevestigd. Gezamenlijk zijn zij verantwoordelijk voor enkele duizenden arbeidsplaatsen in de stad. De aanwezige bedrijven hebben de burgemeester uitgenodigd hun hoofdkantoren in Japan te bezoeken.

Burgemeester Weerwind laat zich daarbij ondersteunen door de organisatie Amsterdam Inbusiness (AIB). AIB is een samenwerking van de gemeenten Amsterdam, Almere, Amstelveen en Haarlemmermeer. Zij houdt zich onder andere bezig met het aantrekken en behouden van Japanse investeringen in Almere en de regio.

[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.