Lesbische Almeerse weggepest, maar geen vervolging
❤️ Draag jij bij aan onze blijvende onafhankelijkheid? - Klik hier voor info! ❤️
Klik om te vergroten


Lesbische Almeerse weggepest, maar geen vervolgingGeplaatst door Max Joling
Laatste update op woensdag 29 juni 2016 om 20:09 uur


Het Gerechtshof in Leeuwarden heeft de procedure om tot vervolging over te gaan in een zaak waarbij een Almeerse werd gediscrimineerd, afgewezen. Dat meldt Alpha Advocaten die de lesbische vrouw vertegenwoordigde.

Na het horen van het verhaal van de vrouw†heeft het Gerechtshof besloten om de buurtbewoners niet te vervolgen, alhoewel zij het er wel mee eens waren dat het slachtoffer inderdaad gepest en gediscrimineerd is. Volgens het Gerechtshof zou het echter niet duidelijk zijn in welke periode dit is gebeurd en kan er daarom niet worden overgegaan tot vervolging.

Ook is het Hof van mening dat op het moment van de pesterijen en discriminatie, de buurtbewoners minderjarig waren†en het tijdsverloop om de strafvervolging in te zetten, te groot is.

Onverteerbaar

Het slachtoffer laat weten dat zij het onverteerbaar vindt dat ondanks het vaststellen dat er sprake is van discriminatie en pesterijen, er geen vervolging plaatsvindt. Door de gebeurtenissen moest zij samen met haar zoon gedwongen verhuizen.

Door het gedrag van de buurtbewoners hebben zij nog steeds gevoelens van onveiligheid. "Het feit dat lokaal gezag niet ingreep maakt dat cliŽnte de burgemeester en de politie aansprakelijk gaat stellen voor de geleden (materiŽle en immateriŽle) schade al dan niet middels een civiele procedure", aldus Alpha Advocaten.

[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.