Verzakkingen in Regenboogbuurt worden eind 2016 hersteld
Klik om te vergroten


Verzakkingen in Regenboogbuurt worden eind 2016 hersteldGeplaatst door Max Joling
Laatste update op woensdag 07 september 2016 om 19:01 uur


De verzakkingen in het Pigmenthof en het Beigehof worden eind 2016 hersteld. Dat heeft het college toegezegd na schriftelijke vragen van de PvdA.

Volgens het college is de gemeente al sinds 2012 op de hoogte van de verzakkingen.

"Ons college is van mening dat in de Pigmenthof en andere delen van de Regenboogbuurt sprake is van ernstig verzakte verhardingen. Herstel/ophoging daarvan is op korte termijn nodig en dus gepland. Vanuit beheer gezien zijn er op dit moment geen gevaarlijke situaties", aldus het college.

30 jaar

Volgens het college is de richtlijn voor het groot onderhoudáaan straten, 30 jaar. Eerst was deze richtlijn 25 jaar, maar in 2012 is er besloten om deze richtlijn met 5 jaar te verhogen om zo 2 miljoen euro per jaar te kunnen bezuinigen op groot onderhoud.

Gezien de Regenboogbuurt in 1996 gebouwd is, zou dit betekenen dat de verzakkingen in het Pigmenthof en het Beigehof pas in 2026 kunnen worden hersteld tijdens groot onderhoud. Dit is nu vervroegd.

Bewoners worden binnenkort per brief ge´nformeerd.

[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.