PVV stelt vragen over vrije dag OBS De Ontdekking voor offerfeest
Klik om te vergroten


PVV stelt vragen over vrije dag OBS De Ontdekking voor offerfeestGeplaatst door Max Joling
Laatste update op donderdag 08 september 2016 om 15:24 uur


De PVV heeft schriftelijke vragen aan het college gesteld over een vrije dag voor islamitische kinderen dat door OBS De Ontdekking aan de ouders is aangeboden, in verband met het offerfeest komende maandag.

Volgens de partij heeft de school in Noorderplassen de ouders van islamitische kinderen de mogelijkheid gegeven om hun kind maandag thuis te houden. De partij vindt dat de kinderen hiermee worden voorgetrokken ten opzichte van kinderen met een andere achtergrond zoals christelijke of Joodse kinderen.

Schriftelijke vragen

De partij wil van het college weten of zij het handelen van de school ondersteunt en of meer scholen in Almere deze mogelijkheid bieden voor islamitische leerlingen.

Ook wil de partij van het college weten of zij de gevoeligheden erkent die heersen onder ouders die geen islamitische achtergrond hebben, doordat islamitische kinderen nu een extra vrije dag krijgen.

[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.