Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

Entertainment

Kwaliteit voorschoolse en vroegschoolse eduactie goed op orde

Kwaliteit voorschoolse en vroegschoolse eduactie goed op orde

Wil jij een reclamevrije website?
Dat kan! Voor slechts €3,- per jaar zie je géén advertenties meer. Tevens steun je ons financieel! Klik hier voor álle voordelen en informatie.

De kwaliteit van voorschoolse en vroegschoolse educatie (VVE) is in Almere goed op orde. Dat constateert de Inspectie van het Onderwijs in haar onderzoeksrapport.

Op meerdere onderdelen is de gemeente Almere zelfs een voorbeeld voor andere gemeenten.

Sterke punten

Als sterke punten noemt de inspectie het Almeerse beleid rondom de begeleiding van de kinderen naar de plekken voor de voor- en vroegschoolse educatie. Ook roemt de inspectie de betrokkenheid van de ouders. Het onderzoek toonde aan dat de kwaliteit op de VVE-locaties in Almere sinds de vorige meting in 2013 sterk is verbeterd.

"De ontwikkeling van het jonge kind is in Almere al jaren een speerpunt van beleid. Het rapport van de Inspectie laat zien dat onze focus op professionalisering van beroepskrachten, de samenwerking tussen voor- en vroegscholen en aandacht voor ouderbetrokkenheid zijn vruchten afwerpt. Dat is bemoedigend. Een fout in de begeleiding van het jonge kind werkt lang door in de ontwikkeling van het kind. Zon fout willen wij niet maken", aldus wethouder Ren Peeters.

Nieuwe organisatievorm

De gemeente zet ook in op de ontwikkeling van een nieuwe organisatievorm voor de (voor)schoolse voorzieningen. Vanaf augustus vorig jaar is het gesubsidieerd peuterspeelzaalwerk geharmoniseerd en wordt alleen nog aangeboden door geselecteerde aanbieders van kinderopvang.

De harmonisatie is een belangrijke stap om te komen tot een integraal kindercentrum van 0 tot 12 jaar waarin kinderopvang en school samen een ononderbroken ontwikkelingslijn vormgeven.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

Advertentie (verbergen?)

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 3.4 ℃
Voelt als -0.1 ℃
Gemiddeld
Laagst 1.7 ℃ (07.19 uur)
Hoogst 3.9 ℃ (13.06 uur)

Bekijk actuele weer

(Advertentie verbergen?)

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog
Sale (NL)