Cameratoezicht in Filmwijk en Kruidenwijk verlengd
Klik om te vergroten


Cameratoezicht in Filmwijk en Kruidenwijk verlengdGeplaatst door Max Joling
Laatste update op donderdag 29 september 2016 om 12:59 uur


Het cameratoezicht op het Walt Disneyplantsoen in de Filmwijk, het Lavendelplantsoen en het Saffraanplein in de Kruidenwijk wordt verlengd. Daartoe heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. Sinds eind juni 2013 wordt de overlast door groepen jongeren op en rond het Walt Disneyplantsoen aangepakt door onder andere extra toezicht door politie, handhavers en jeugdboa's. Ook worden de overlastplegers door jongerenwerkers benaderd. In mei 2015 werd er cameratoezicht ingevoerd als extra maatregel wat volgens het college een positief effect heeft gehad: "het aantal incidenten is aan het afnemen en de overlastgevende groep is goed in beeld."

Kruidenwijk

Sinds juni dit jaar is er op het Lavendelplantsoen en het Saffraanplein cameratoezicht ingeschakeld vanwege de aanhoudende busterreur. Net zoals in de Filmwijk is er hier naast cameratoezicht ook extra toezicht door politie en boa's. Het toezicht middels camera's is op beide camera's verlengd tot januari 2017.

[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.