Inzamelingsactie voor dader van fatale mishandeling grensrechter leidt tot woede
Klik om te vergroten


Inzamelingsactie voor dader van fatale mishandeling grensrechter leidt tot woedeGeplaatst door Max Joling
Laatste update op dinsdag 27 december 2016 om 17:29 uur


Een inzamelingsactie voor één van de daders die grensrechter Richard Nieuwenhuizen eind 2012 mishandelde met de dood tot gevolg, leidt tot veel woede.

Volgens een initiatiefnemer zou de man de schadevergoeding van 58.000 euro aan de familie van Nieuwenhuizen niet kunnen betalen, en vraagt daarom om hulp. "Het gaat om een Marokkaanse vader die veel onrecht is aangedaan", valt in de oproep op Facebook te lezen.

Wanneer de man voor 17 januari 2017 ondanks eerdere aanmaningen zijn verplichtingen niet nakomt, zal een deurwaarder worden ingeschakeld die er vervolgens voor kan kiezen om beslag te leggen op de persoonlijke bezittingen van de man.

Het is niet bekend of er mensen gehoor hebben gegeven aan de inzamelingsactie.

Reacties

Veel reacties op het initiatief bevatten veel woede en onbegrip waarbij men het vooral onacceptabel vindt dat een schuldig bevonden dader zijn straf wil ontlopen.

"Lachwekkend dit initiatief. Die misdadiger had sowieso veel zwaarder gestraft moeten worden en daarnaast een levenslange ban van de KNVB moeten hebben. Ik wil die hufter aan de bedelstaf zien", aldus één van de reacties onder de oproep.

Een ander reageert weer met een oplossing: "Terug de cel in en iedere dag 8 uur allerlei klusjes laten doen om zo desnoods 20 jaar de schuld tot de laatste cent af te lossen."

Doodslag

Op 2 december werd Nieuwenhuizen na een wedstrijd tussen SC Buitenboys en SV Nieuw Sloten aangevallen en dodelijk verwond. Zes spelers van de Amsterdamse club, en de vader voor wie nu een inzamelingsactie is gestart, werden voor doodslag veroordeeld.

De vader kreeg een gevangenisstraf van zes jaar en is inmiddels al op vrije voeten gesteld vanwege goed gedrag. De jeugdige verdachten kregen jeugddetentie tot twee jaar opgelegd van de rechter.

[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.