Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

112

Amsterdamse voetbalclub distantieert zich van benefiettoernooi na ophef

Amsterdamse voetbalclub distantieert zich van benefiettoernooi na ophef

Wil jij een reclamevrije website?
Dat kan! Voor slechts €3,- per jaar zie je géén advertenties meer. Tevens steun je ons financieel! Klik hier voor álle voordelen en informatie.

De Amsterdamse voetbalclub Nieuw-West United heeft zich gedistantieerd van een benefiettoernooi voor één van de veroordeelden die in 2012 grensrechter Richard Nieuwenhuizen doodschopte.

Eerder maandag ontstond er ophef over het benefiettoernooi.

Volgens de club heeft het bestuur geen toestemming gegeven om het toernooi daadwerkelijk te organiseren en zijn enkele clubleden verantwoordelijk.

Benefiettoernooi

Maandag werd bekend dat de club een benefiettoernooi zou houden voor één van de veroordeelden, om zo te helpen zijn schadevergoeding aan de nabestaanden van Richard Nieuwenhuizen te kunnen betalen.

Het idee kwam voort van de broer van de man wie in het bestuur van de club zit.

Schadevergoeding

De man moet in totaal 58.000 euro betalen aan de nabestaanden van het slachtoffer, maar kan dat ondanks eerdere aanmaningen niet betalen.

Eerder werd er al een inzamelingsactie via Facebook opgestart om de man te helpen met zijn financiële verplichtingen, waardoor vooral woede en verontwaardiging ontstond.

Deurwaarder

Wanneer de man half januari zijn maandelijkse termijn niet heeft voldaan, bestaat de kans dat er een deurwaarder wordt ingeschakeld en er vervolgens beslag wordt gelegd op de persoonlijke bezittingen van de man.

Ook bestaat de kans dat de veroordeelde terug de cel in moet.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

Advertentie (verbergen?)

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 3.2 ℃
Voelt als 0.3 ℃
Gemiddeld
Laagst 1.7 ℃ (07.19 uur)
Hoogst 3.9 ℃ (13.06 uur)

Bekijk actuele weer

(Advertentie verbergen?)

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog
Sale (NL)