Omstanders grijpen in nadat hond door ijs zakt in Noorderplassen
Klik om te vergroten


Omstanders grijpen in nadat hond door ijs zakt in NoorderplassenGeplaatst door Max Joling
Laatste update op dinsdag 24 januari 2017 om 13:35 uur


Maandagmiddag hebben omstanders een hond uit het ijskoude water in Noorderplassen gered nadat hij door het ijs was gezakt.

Volgens de politie was de hond in een oogwenk ontsnapt en vervolgens het ijs op gegaan, waar hij doorheen zakte. Toen de hond vervolgens weer op het ijs is gekomen, liep de hond verder en zakte er even later weer doorheen.

Omstanders

Toen de politie ter plaatse kwam, bleken ook omstanders zich in te zetten om het beestje te redden. Zo waren er een aantal omstanders met een kano aangekomen om vervolgens samen met een agent naar het beestje toe te varen. De hond die in paniek was, beet de omstander in zijn hand maar niet veel later kon de agent de hond onder controle krijgen.

De hond is in de dierenambulance nagekeken waaruit bleek dat alles met de hond in orde was. De omstander die in zijn hand werd gebeten heeft een bezoekje aan de eerste hulp gebracht.

[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.