'Khalid K. is nu écht dood'
Klik om te vergroten


'Khalid K. is nu écht dood'Geplaatst door Max Joling
Laatste update op zaterdag 28 januari 2017 om 11:19 uur


IS-Beul Khalid K. is nu écht dood, melden de Britse kranten The Daily Mail en The Sun. De Almeerder werd al eerder een aantal keren doodverklaard, maar nu hebben de bovengenoemde kranten foto's in handen waarin wordt gesuggereerd dat het om Abu Abdel Rahman gaat, één van de namen van Khalid K. In 2014 werd K. al doodverklaard waarin hij zou zijn omgebracht door het Syrische leger, ook zou hij twee maanden later zou zijn omgekomen bij gevechten in het noorden van Irak.

IS

Khalid K. woonde 10 jaar in Almere. In 2011 werd hij aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij terrorisme waarna hij naar twee weken weer werd vrijgelaten vanwege onvoldoende bewijs. Toen is K. gevlucht naar Syrië om zich aan te sluiten bij IS. Onder andere poseerde hij in de Iraakse stad Mosul op een foto samen met afgehakte hoofden die aan een hek waren gehangen.

[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.