Agent mishandeld in Almere Buiten
Klik om te vergroten


Agent mishandeld in Almere BuitenGeplaatst door Max Joling
Laatste update op zondag 29 januari 2017 om 12:18 uur


Een politieagent is zaterdagavond tijdens een achtervolging meerdere malen mishandeld, de politie zoekt getuigen van het incident.

Rond 19:45 uur zag een agent twee mannen op een brommer rijden: opvallend was dat de brommer geen kentekenplaat had waarop de agent besloot het tweetal te controleren. Echter maakten zij zich bij het zien van het stopteken uit de voeten.

Achtervolging

Er ontstond een achtervolging over de Laan der VOC waarbij de bestuurder ten val kwam. Op het moment dat de agent hem wilde aanhouden, lukte het de bestuurder zijn brommer weer te pakken en te gaan rijden.

Hierdoor is de agent die de bestuurder nog beet had meegesleurd. Iets verderop kwamen de bestuurder en agent weer ten val met de brommer. Met alle macht probeerde de bestuurder zich los te rukken uit de greep van de agent.

Hierop begon de bijrijder de agent aan te vallen door de slaan, trekken en duwen. Het lukte de bestuurder wederom de brommer weer van de grond te pakken en weg te rijden. De agent trok zich los van de bijrijder en ging hierop rennend achter de bestuurder op de brommer aan.

Ongeveer 10 meter verderop botste de bestuurder met zijn brommer tegen een auto op de rijbaan. Hierop kon de agent opnieuw de bestuurder beet pakken. De bestuurder en de bijrijder hebben vervolgens de agent belaagd en aangevallen.

Aanhouding

De agent was hierdoor voor zijn veiligheid genoodzaakt afstand te creŽren waarop de bestuurder kans zag de brommer te pakken en weg te rijden. Omstander hebben nog geprobeerd de bestuurder te stoppen.

De bijrijder is vervolgens met enig verzet aangehouden.

Getuigenoproep

De politie is op zoek naar getuigen van het incident, zij kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.