"Muzikant in trein wilde niet stoppen en werkte niet mee"
Klik om te vergroten


"Muzikant in trein wilde niet stoppen en werkte niet mee"Geplaatst door Max Joling
Laatste update op maandag 30 januari 2017 om 19:46 uur


Muzikant Nathan Dillen die afgelopen week beweerde een boete te hebben gehad van NS voor het spelen van muziek in de trein ondanks dat hij reizigers om toestemming had gevraagd, blijkt zijn verhaal iets anders verteld te hebben dan wat er daadwerkelijk is gebeurd.

Dat blijkt uit verklaring die NS maandagmiddag heeft gepubliceerd.

Overlast

Volgens de NS geven de beelden die op internet staan een eenzijdig beeld: treinreizigers klaagden over de muzikant waarbij hij weigerde te stoppen.

Vervolgens is de man verzocht bij aankomst op station Almere Centrum om te stoppen met spelen waar de man geen gehoor aan gaf. "De muziek was zelfs tot aan het busstation te horen", aldus de NS.

Omdat de man niet meewerkte ontving de man een boete van 140 euro. Aan het verzoek om een geldig identiteitsbewijs te tonen werd geen gehoor gegeven waarop nog een boete van 90 euro volgde.

Jammer

De NS betreurt dat er zo eenzijdig naar het incident is gekeken en benadrukt dat zij zeker van sfeer in de trein houden.

"Voor muziek moet je vooraf wel toestemming hebben. Als je dan in een jolige bui je klarinet pakt, wees dan sportief om te stoppen met spelen wanneer reizigers klagen. Doe je dat niet, riskeer je een boete."

[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.